Muzika
13

Taylor Swift je napravila nešto što dosad nije nijedna žena u muzičkoj historiji

Klix.ba
Novi video američke pop zvijezde Taylor Swift u samo je jedanaest dana pregledan skoro 70 miliona puta.

I iako je iznos od 1.287 miliona prodanih kopija albuma u jednoj sedmici prilično impresivan, Taylor Swift ne prestaje rušiti vlastite rekorde.

Njen video za pjesmu "Blank Space" popeo se do prvog mjesta na slavnoj Billboardovoj top listi Hot 100. Ovo je zapravo prvi put u 56-godišnjoj historiji ove liste da jedna žena u muzici postigne ovakav uspjeh.

Taylor Alison Swift rođena je 1989. godine u Wyomissingu, Pennsylvania. Sa deset godina je počela pisati pjesme i pjevati na karaoke takmičenjima, festivalima i sajmovima oko njenog rodnog grada.

U 2008. godini njeni albumi prodani su u četiri miliona primjeraka, čime je postala izvođačica s najviše prodanih albuma u toj godini u SAD-u. The New York Times je Taylor Swift proglasio jednom od najboljih pop kompozitorica, a Forbes ju je sa zarađenih 18 miliona dolara 2009. godine stavio na 69. mjesto najmoćnijih poznatih ličnosti

U januaru je proglašena izvođačicom sa najviše prodanih albuma i singlova u digitalnom izdanju - više od 24,3 miliona primjeraka.