Muzika
3

Takmičari iz BiH nastavljaju show X Factor Adria

Klix.ba
Takmičari iz BiH Ilma Karahmet, Haris Ćato, Vanja Mišić, Lukijan Ivanović i Armin Malikić nastavljaju borbu za pobjednika u showu X Factor Adria. Takmičenje je napustila Maja Novaković.

Večerašnji show nije ponudio mnogo uzbuđenja, Kako je istakao i žiri u čijem sastavu su bili, kao i do sada, Kristina Kovač, Emina Jahović Sandal, Željko Joksimović i Kiki Lesendrić, izbor pjesama je bio poprilično loš, a takmičari prosječni.

Lukijan Ivanović iz Banje Luke je bio prvi takmičar, a večeras je izabrao pjesmu Dine Dvornika. Žiri se složio da je bio dobar, ali da on može ponuditi i mnogo bolju izvedbu.

Bend 4U u kojem je Vanja Mišić iz Banje Luke izveo je pjesmu "Feel" Robbieja Williamsa, a žiri se složio da je obrada bila kako dobra.

Četrnaestogodišnji Haris Ćato za večerašnji show sa svojom mentoricom Eminom Jahović odabrao je pjesmu Justina Biebera te imao izvrstan nastup, ali nije mnogo oduševio žiri.

"Sevdalija, dobar si bio. Samo u pogrešnoj pjesmi. Nemoj se ljutiti na mene, ali pjesma je bila dosadna. Ovakve pjesme ti pjevaš lagano i bez muke, a ja sam očekivao više emocija od tebe", kazao je Željko Joksimović mladiću iz BiH.

Kristina Kovač je istakla da Ćato ima divan glas i ogroman talenat te da on tek treba da zasija u showu.

Bend "Doktori" u kojem je i Armin Malikić iz Banovića izveo je pjesmu "Story of My Life" One Directiona.

Žiri je kritikovao Armina, ali je Kristina istakla da je problem bio sa zvukom.

"To se često dešava, mislim da neko od tonaca ima nešto protiv Armina", kazala je.

Najmlađa učesnica X Factora Adria, Ilma Karahmet na sceni je izvela pjesmu "Grenade" Brune Marsa. Nažalost, bila je bolesna, a to se osjetilo i u njenoj energiji.

"Ne postoji pjesma koju ti ne možeš da otpjevaš, samo postoje one koje pjevaš iz srca i one koje ne osjetiš. Nisi osjetila pjesmu, nisi je doživjela i nisi me imresionirala kao ranije. Bilo je ok", kazala joj je Emina Jahović, dok je Joksimović istakao da je bila van prave snage te dodao da mu se ne dopada kako se obukla.

Dalje su prošli i Tamara Ivanović, grupa H2O, Aleksa Perović, Daniel Kajmakoski, Aleksandra Brković i Aleksandra Sekulić koja je glasovima publike vraćena u takmičenje.

Spomenimo da su u dvoboju za spas, odnosno ostanak u showu bili Maja Novaković i grupa 4U. Glasovima žirija odlučeno je da djevojke iz 4U ostaju u showu.

Sljedeće sedmice u X Factor Adria se vraća i Maid Hećimović, a Željko Joksimović je kazao da bi on izašao iz showa da Maid nije vraćen.

Specijalni gost je showa je bio Hari Mata Hari koji je izveo dvije pjesme.