Snimala u New Yorku
0

Tajči prvi put kao kantautorica u novoj pjesmi "Sve je moguće"

Klix.ba
Tajči
Tajči
Nekada vrlo popularna pjevačica Tajči publici se odlučila predstaviti novom pjesmom "Sve je moguće".

Pjevačica, koja je na vrhunca slave otišla u Ameriku, vraća na muzičku scenu kao kantautorica sa željom da s publikom podijeli autorske pjesme koje donose njene osobne životne spoznaje.

Pjesmu je snimila u studiju Quad studiju u New Yorku, a objavljuje je iz Los Angelesa, gdje se trenutno nalazi u okviru petosedmične turneje po Californiji. 



Aranžman i produkciju njene nove pjesme potpisuje Dragan Čačinović Chacha, muzičar koji već 15 godina živi u New Yorku i radi sa najvećim zvijezdama.


Pjesma i videospot su spremni i na hrvatskom i na engleskom jeziku i bit će objavljena na dva kontinenta u isto vrijeme. 



"Pjesma je napravljena u singer/ songwriter pop stilu. Klavirska podloga, neuobičajene perkusije, gudači i aranžman podložan priči pjesme su elementi koji se nekako uvijek prožimaju kroz moj autorski rad. Bilo mi je važno zadržati ranjivost i suptilnost u vokalu i balansirati je snagom perkusija", rekla je Tajči.

 



Spot je snimila prilikom boravka u Hrvatskoj sa Dankom Puttarom prema vlastitom scenariju i režiji, na lokaciji Green Gold Centra u Zagrebu i u Varaždinskom HNK-u.

Pjesma će radijsku premijeru imati večeras, a internetsku i TV premijeru sutra.