Počinje dvodnevna zabava
0

Sve spremno za prvi Beer Festival u Sarajevu

Piše: J. H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Sarajevski Metalac mjesto je održavanja prvog Beer Festivala u Sarajevu. Kako su organizatori potvrdili za portal Klix.ba, sve je spremno za početak dobre zabave.

Postavljena je bina, stolovi i čak 13 najvećih bh. i regionalnih pivarskih brendova. Osim toga, tu su i štand Red Bulla i Somersbyja. Kako nam je kazao Emir Fočo, bendovi TBF i Partibrejkersi spremni su za večerašnju odličnu svirku.

"Prvi Beer Festival je počeo danas u 12 sati. Za posjetioce su organizovane mnogobrojne nagradne igre i zabavni sadržaji", kazao nam je Fočo te dodao kako će se ulaz u Metalac naplaćivati od 17 sati.

Svirka TBF-a i Partibrejkersa trebala bi početi u 20:30 i trajati do 23:00 sata. U sutrašnjem dijelu programa nastupit će Rambo Amadeus i Zoster.

Predstavnici pivske industrije u Bosni i Hercegovini će zajedno sa sponzorima i prijateljima Festivala, osim promocije piva, biti nosioci kampanje "Ne pij dok voziš" te će adekvatno osmišljenim porukama putem medija biti sastavni dio Beer Festivala, kako bi se ukazalo i na društveno odgovorno poslovanje pivskih industrija u BiH.

Dvodnevna karta je 15 KM dok cijena jednodnevne karte iznosi 10 KM. Mogu se kupiti u Caffeu Opera, na platou Skenderije, u Ferhadiji i Metalcu na dan koncerta.