S drugog albuma
53

Sunday Stories objavljuju pjesmu i spot "Fali snova"

N. C.
"Fali snova" će pored pjesama "Dišem", "Karma", "Svijet", "Moj izbor si ti" i "Lice" zauzeti svoje mjesto na drugom studijskom albumu BH muzičke grupe Sunday Stories.

Tekstualno, muzički i vizualno "Fali snova" donosi kompleksan narativ upakovan u dance pop, gotovo rock pjesmu.

"Emocije ne smijemo trpati pod tepih, jer će nas stići. Kada se iskustva upakuju u stihove, svi smo bar malo manje usamljeni. Sve što želimo je da ponudimo našim slušateljima nešto što je iskreno. Ako ste ikada pokušali da tugu izbacite i istjerate kroz fizički znoj, to je upravo ono što se ovom pjesom nudi", poručila je Nina Babić.

Nakon održanog koncerta u okviru kultnog domaćeg festivala Bašćaršijske noći gdje su svirali pred hiljadama ljudi kao predgrupa Darke Rundeka, te solističkog koncerta na jednom od najvećih regionalnih festivala "Nišville Jazz Festival", muzička grupa Sunday Stories objavljuje šesti single po redu sa drugog studijskog albuma, "Fali snova".

"Najzabavniji dio živog koncerta je pratiti na koji način pjesme djeluju na ljude. Obzirom da u zadnje vrijeme set listu na koncertima čine isključivo autorske pjesme Sunday Stories, povećava se pritisak. Lako je animirati ljude obradama koje su im od prije poznate. Potrebno je stvarati pjesme koje će držati pažnju publike, a da pri tome potpuno zadovolje naše potrebe kao stvaraoca. Po reakcijama sa festivala, mogu da kažem da smo na dobrom putu", rekao je Saša Ćirić.

Pjesma "Fali snova" je snimana u studiju Đanija Pervana, odgovornog za muzičku produkciju popularnih grupa poput Letu Štuke i Zostera.

"Saradnja sa Đanijem nam je donijela mnogo više od muzike. Donijela nam je partnera u ideji, u stvaranju, nekoga ko prepoznaje našu viziju i ko pomaže da se ona ostvari. Drugi studijski album je u cjelosti rezultat ove saradnje, te iako mi u Sunday Stories samostalno radimo aranžmane svih pjesama, Đani nam uvijek da najkvalitetnije smjernice i sugestije. Đani Pervan je bosanski George Martin", pojasnio je Mustafa Mute Kurtalić.

Spot za pjesmu su snimali i producirali Tarik Bičo, Jusuf Jahić i Muhamed Pašalić, ujedno odgovorni i za posljednji single muzičke grupe Helem Nejse.

"Moramo reći da je krajnje egzotično koristiti najprometniju pješačku zonu u državi samo u svoje svrhe bez ikakvih smetnji. Snimali smo spot u 4 ujutru, na jedno subotnje svitanje. Izuzetno smo zahvalni Tariku i ekipi što su nam izašli u susret sa ovom molbom", rekao je Saša Ćirić.

A dok slušatelji uživaju u muzici svoje drage grupe, Sunday Stories idu dalje.

"Upravo snimamo novi video spot. Ne prestajemo stvarati", dodao je Mirza Sijerčić.

Nije nepoznato da Sunday Stories postoje već neki period na bh sceni.

"Mi smo se, inače, skoro sasvim udomaćili kod našeg saksofoniste, Mirze Sijerčića, te smo zahvalni njegovim roditeljima i bratu na strpljenju, a pogotovo na pažnji. To je jedna od najboljih stvari koja nam se dešava, naše probe i druženja. Sve ove pjesme sa novog albuma su nastake u toj jednoj lijepoj atmosferi bez koje bi to bilo nemoguće", rekao je Mustafa Kurtalić.