Muzika
0

Sting najgori tekstopisac

Sarajevo-x.com
Istraživanje koje je uradio magazin "Blender" za svoje novembarsko izdanje, pokazalo je kako je Sting najgori tekstopisac među rokerima. Osim njega, na listi najgorih nalaze se i frontmen grupe Creed, gitarista grupe Oasis, pa čak Robert Plant i Paul McCartney.

"Možda bi Sting trebao početi pisati više instrumentale?", pitanje je koje postavlja magazin "Blender", a prenio je Reuters.

Učitelj koji je postao rock zvijezda nalazi se na prvom mjestu top liste najgorih tekstopisaca. Prema časopisu, Stingove pjesme su "pompezne i prezasićene spirtualnošću".

Istraživanje koje će biti objavljeno u novembarskom izdanju magazina, na drugo mjesto je postavilo bubnjara Neila Pearta iz grupe Rush, na treće Scotta Stappa frontmena grupe Creed, na četvrto Noela Gallaghera gitaristu Oasisa te na peto rockera Dana Fogelberga.

Magazin "Blender" naglašava kako je Sting previše "griješio" koristeći se riječima ruskog noveliste Vladimira Nabkova u pjesmi "Don't stand so close to me" te citirajući natpis na naljepnici s Volvoa - "If you love someone, set them free".

Glasnogovornik engleskog rockera nije se oglasio u vezi s ovim navodima, a nije ni Sting koji je trenutno na turneji u Belgiji.