Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne mogu da vjerujem da nema ABBA, tih godina oni si harali svijetom.
Od prvih 10 stranih singlica imao prve 4 i broj 8. Od stranih albuma imao prva dva i broj 6. Od domacih imao ekskurziju od grupe COD.
Bosanska Wikipedia: Neda Ukraden (16. august 1950., Imotski, Hrvatska), bosanskohercegovačka pjevačica zabavne muzike ... Srpska Wikipedia: Неда Украден (Имотски, 16. август 1950) српска је певачица забавне музике. Hrvatska Wikipedia: Neda Ukraden (Glavina Donja kod Imotskog, 16. kolovoza 1950.) je hrvatska pjevačica zabavne glazbe.
Srpsko-Hrvatska Wikipedia: Neda Ukraden (Imotski, Hrvatska, 16. avgust 1950.) je jugoslavenska pevačica zabavne muzike. Bugarska Wikipedia : Неда Украден (на сръбски: Neda Ukraden или Неда Украден) е сръбска турбофолк певица с хърватски произход.
Turci su najpreciznjiji (prevod) : Neda Ukraden (srpski: Neda Ukraden, rođena 16. avgusta 1950) je srpska pop pevačica hrvatskog porijekla. Odrasla je u Bosni i Hercegovini, a trenutno živi u Beogradu, Srbija.
I danas ista stvar. Te kolačići, te kiša s prozora, ružice, malo ovi tutti frutti pjevači Graškovi, Cetinski šta već. Dva sata vožnje u autu i već si proletio kroz tri decenije, 2023 samo na kalendaru.
Bojim se i prepostavit koji su danas hitovi najslusaniji. Ovo je klasika sta se snima i slusa...
Glavina pjesama s liste je ostala u zasluženom zaboravu. Preživjelo je iz svake godine 10ak pjesma koje su imale ono nešto pa nam se iz današnje perspektive čini kako je muzika bila puno bolja. Istina je da je tada pop/rock forma bila manje isrcpljena nego danas, a i mogao si uzet strani hit pa ga prepjevati bez da to stvarni autor ikad sazna.
vala i dan danas otire uši zdravko čolić , od toliko kvalitetnih pop i rok pjesama od 2000. pa na ovamo, radija i dalje siluju narod sa zdravkom čolićem iz 1975.
Samomidiot živimod prošlosti