Muzika
8

Spektakl u Beogradu: Večeras drugi koncert Dine Merlina u Kombank Areni

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dino Merlin je sinoć održao spektakularan koncert u Beogradu. Publika je tri sata uživala u najvećoj areni u Srbiji, a koncertu je prisustvovalo 20.000 ljudi. Drugi koncert u Beogradu zakazan je za sutra, a kao i sinoćnji koncert je već rasprodat.

"Dobro veče Beograde, dobro veče dragi prijatelji, jeste li se dobro spremili, jeste li spremni da čujete, da vidite, jeste li spremni da osjetite šta sve može ljubav?", kazao je Dino na početku koncerta.

Publika je s nestrpljenjem čekala da Dino izađe na binu i pozdravi ih, te da zajedno otpjevaju svaki stih. Pjesma koja je otvorila koncert je "Školjka", a nakon "Školjke" nastavili su u dobrom ritmu uz pjesmu "Kad čovjek voli ženu". Dino je u Beogradu otpjevao 30 pjesama, a publika ga je pratila tokom cijelog koncerta. Pjevao je pjesme sa novog albuma "Hotel Nacional", ali su se zajedno prisjetili i starih hitova.

"Kad si rekla da me voliš" je pjesma koju je Dino otpjevao svojoj supruzi Ameli koja je bolesna te nije prisustvovala koncertu: "Sad ima nešto što nikada nista nisam uradio, prošli put kad je bilo tako sjajno 2011. godine... Tada je bila sa mnom moja ljubav, ovo nikada nisam rekao javno. To je moja Amela. Ona večeras nije mogla da dođe, večeras sam joj rekao da ću pjevati za nju onu našu pjesmu. Ona ovo sad sigurno gleda i znam da plače i znam da voli", kazao je Dino i počeo pjevati stihove pjesme "Kad si rekla da me voliš".

Prije izvedbe pjesme "Jel Sarajevo gdje je nekad bilo" Čarobnjak se kratko obratio publici: "Ima jedan grad, moj rodni grad, on se baš i ne trudi da vas osvoji, a vi ga osvojite čim ga prvi put posjetite. Postoji neka čarolija u mom Sarajevu koja nas privlači", rekao je Dino Merlin na pozornici, nakon čega su zasvirali taktovi jednog od njegovih najvećih hitova.

Predstavljajući posljednji album Hotel Nacional, Dino Merlin je nastupao od Sjedinjenih Država i Kanade, preko Evrope do Balkana, u velikim koncertnim dvoranama i stadionima, rušeći rekorde posjećenosti, od Koševa – najvećeg stadiona u Bosni i Hercegovini, ljubljanske arene Stožice, splitske arene Spaladium ili skopske dvorane Boris Trajkovski. Nakon koncerata u Beogradu slijede koncerti u Minhenu 28.11. i Cirihu 12.12.2015.

Sve ulaznice za koncerte turneje Hotel Nacional možete nabaviti na www.dinomerlin.com.