Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dino Merlin je covjek koji zivi u stvarnosti i ide sa stilom i sa vremenom svaka njegova pjesma znaci nesto o stvarnom zivotu, Dino je bio sa nama kada nam je najvise trebao u radu da nam da moral u dusu, kada kaze vojnik srece mi svi ginemo, Dino ceka te raja u Texasu
Dino je pjevac prve lige, ili barem je bio. Pjesme kao Bosnom Behar probeharao, a sta imam ja od tog, to su bile pjesme .. Zadnjih par godina dino sere, i hoce da bude veci musliman nego ikakav arap. pjesma "BUREK" je absolutno sranje, "sogodolma japrak baklava i halva" jel' mogo reci vise turskih rijeci u toj recenici ?? Ja stvarno neznam sta on misli sa svojim preseravanjem al' znam da ja CD nekupujem. Nastavi li ovako mislim da necu biti jedini. i album "Sredinom" isto tako, prva pjesma Halima, pjeva hodza, jebo ga on u dupe, boli mene kurac za nekim hodzom . Dino treba prestat preseravat se i pjevat kao stari Dino Merlin. Zar nije tako ?
´dino lave imas ´jako dobrih kritika iz austrije, raja te i ovdje vole
sad ste svi uzeli pametovat a kad vi postignete ono sto je on onda govorite sta hocete jer bas kad nas je on predstavljao na eurosongu postigli smo najveci uspjeh a sto se tice poredjenja s deenom to je apsurdno pa deen mu nije ni do koljena
komentar
komentar
jljil
moj komentar ce ustvari biti poruka svim mladim muzicarima OJACAJTE BH.MUZICKU SCENU I NEK SARAJEVO OPET BUDE MUZICKI CENTAR BALKANA!!
pa da nije dobar ne bi svaki put na njegov clanak ljudi pisali po hiljadu komentara. slusam nesto sasvim drugo ali kazem viva dino merlin, jer ima uredan zivot, porodicu i uspjesan je do jaja. navedite jos jednog poznatog pjevaca iz bosne koji ima zenu i djecu, uredan brak itd. nema ih.
od koga li je sad ukro pjesmu
Damire, vidm ja da si ti upucen u muziku, al ubleho moja, vecina nas u Bosni nedavi se glupm stvarima odakle je melodija nastala. Pola svijeta kardu sami sebe i ti mi sad naso postovanje neko. Haj ti meni reci za onaj hit sto je Dino napravio Hanki-jel i to plegijat? Al ti neslusas izvornu muziku, ti si jedan debil kojem se zivot zasniva na kakvu muziku slusas takav si kao covjek. Dino je umjetnik naseg Sarajeva a vi Eki Rokeri mars u 100 persuna sa svoim USA-Engleskim-komunistickim Fanovima.
Damir.A -- Alo ba ljakse, tivra se nazad u pecinu mamu ti jebem, sta ti znas o muzici. Zoves ovde ljude "Djeco" a po tvom komentaru nemas ni ti vise od 12 !
Jeste seljaci
komentar
Evo ovako vam je to bilo djeco: Tifa, prije Bijelog Dugmeta, se lozio na Atomsko Skloniste (odlican band) i na britanski Whitesnake (surogat Deep Purple-a sa pjevacem David Coverdale-om, koji je opet imitirao Robert Planta iz Led Zeppelina, do povracanja; sto Tifa nikada nije saznao). Cak stavise Tifa nikada nije saslusao Deep Purple sa Ian Gillanom. Nije covjek stigao do tog nivoa. Poslije je Tifa usao u Dugme i ostatak se zna. Ali, Tifa je bar slusao surogat Whitesnake. Dino Merlin je u svojoj muzickoj naobrazbi stigao do diplomiranih plagijatora svjetske muzike, Bijeloga Dugmeta (npr. njihova pjesma "Sta bi dao da si na mom mjestu" je u stvari cisti plagijat pjesme "In the beginning" grupe Emerson, Lake and Palmer, ali sta nas narod zna ko su bili ELP) i dalje nije ni mrdnuo. Rezultat je muzika koja savrseno odslikava provincijski mentalitet. Sta mislite da je Dino iz Sarajeva? Ili Bregovic? Pa njihovi su se spustili u Sarajevo poslije II Svjetskog rata. Sad sto je ogromna vecina prihvatila muziku plagijatora poput Dine i Bregovica, a ne izvrsnu i orginalnu muziku Ekatarine Velike ili Azre, govori dosta o stanovnicima ovih prostora. Bregovic je nastavio da krade muziku orginalnih genija kao sto je veliki Saban Bajramovic i da tradicionalnu narodnu i romsku muziku potpisuje kao svoju i prodaje po bijelom svijetu, ispaljujuci se kao kompozitor. Eto, tako vam je to, a vi dalje nasjedajte na Dinu i njegove duete sa "poznatim zvijezdama" za koje je i sam Dino cuo onog momenta kada ih je upoznao i kada mu je sinula ideja da moze da se zajebaje sa zatucanom narodnom masom. I ako treba da se ponosimo sa nekim to su Danis Tanovic, Davorin Popovic, Mirza Delibasic, Kemal Monteno. To su nasi istinski velikani.