Muzika
1.3k

"Skakanje, znojenje i puno ljubavi": Edo Maajka nakon dvije godine ponovo u Sarajevu

Klix.ba
Foto: Facebook/Edo Maajka
Foto: Facebook/Edo Maajka
Jedan od najutjecajnijih repera s naših prostora, Edo Maajka će nakon dvije godine pauze održati koncert u Sarajevu. Edo Maajka će 8. maja, zajedno sa Frenkijem i DJ Soulom nastupiti u klubu Cinemas Sloga.

Organizatori navode kako Sarajlije očekuje osvrt na sve faze karijere Ede Maajke, počevši od albuma prvijenca "Slušaj Mater", koji ga je davne 2002. proslavio kao najboljeg debitanta na području Hrvatske, BiH, ali i Slovenije, Srbije i Makedonije.

Koncert će obilježiti i hitovi sa albuma "No Sikiriki" i "Stigo Ćumur", hvaljenog četvrtog izdanja "Balkansko, a naše", petog "Spomen ploča", do posljednjeg i vjerovatno najžešćeg izdanja "Štrajk Mozga".

"Planiram odrepati puno toga, sa svakog albuma pomalo, a sa mnom su na bini Frenkie i DJ Soul. Potrudit ću se da to bude još jedna odlična svirka u Slogi. Ljudi koji su dolazili na moje svirke znaju da će biti energično i bez predaha - skakanje, znojenje i puno ljubavi", kazao je Maajka za Klix.ba.

Kao producent i tekstopisac Edo Maajka je sarađivao sa mnogim utjecajnim imenima iz svijeta muzike kao što su TBF, Hladno Pivo, Pips Chips i Videoclips, Diyala, Frenkie, Letu Štuke, Skroz, Defence, Sinestet, Dado Topić, Diyala, Studio Morris, Davor Erceg, the Books of knjige, Bolesna Braća, Nered, Stoka, General Woo, Elemental, El Bahattee i mnogim drugima.

Tokom svoje bogate karijere radio je i muziku za film Srđana Vuletića "Ljeto u Zlatnoj Dolini", te za hip hop mjuzikl "Prosjačka Opera" za Tuzlanski teatar.

Cijene ulaznica su 10KM u pretprodaji na portalu Kupikartu.ba i u klubu Sloga, dok će na ulazu koštati 12KM.