Pet milijardi pregleda
191

Sjećate li se pjesme "Gangam Style"? Pjevač ovog hita pao je u depresiju i odao se alkoholu

D. J.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Južnokorejski pjevač Park Jae-sang, poznatiji kao Psy, popularnost je stekao 2012. godine s pjesmom "Gangnam Style".

Pjesma je automatski postala veliki hit, a do kraja 2012. "Gangnam Style" je bio na vrhu muzičkih ljestvica u više od 30 zemalja, uključujući Australiju, Kanadu, Francusku, Njemačku, Italiju, Rusiju, Španjolsku i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Osim zarazne melodije, pjesmu je pratio i prepoznatljivi ples koji je preplavio društvene mreže.

Psy je nakon objave te pjesme postao jedan od najtraženijih izvođača. Potpisao je ugovor s menadžerom Justina Biebera te snimio hit sa Snop Doogom, a bio je i svjestan da svaki idući singl mora biti bolji od "Gangnam Stylea", kako bi ostao na vrhu u muzičkom svijetu.

Međutim plan mu je propao i nikako nije uspio ponoviti uspjeh pjesme "Gangam Style". Psy je pao u depresiju i odao se alkoholu.

"Ako sam sretan pijem, ako sam tužan pijem. Ako pada kiša, pijem, ako je sunčano pijem", rekao je u jednom intervju.

Vratio u Južnu Koreju te tamo pokrenuo vlastitu muzičku kuću te nastoji pomoći mladim muzičarima da se probiju na tržište.

"Jedna od stvari koje najviše volim kod ovog posla je to što je nepredvidiv. Međusobno kažemo da smo u 'poslu s poklopcem' - jer ne znate što imate dok to ne otvorite. Ne znaš koji će oblak donijeti kišu", rekao je Psy u intervjuu za New York Times prije dvije godine.