Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakvu je muziku i kulturu Sarajevo imalo, definitivno grad u bivsoj Jugi s najvecim muzicarima, a Pimpek je jedan od njih i jedan od prvih i najlegendarnijih. Hvala ti Davorine na svemu.
Na pitanje zašto ne živi u Zagrebu Davorin je odgovorio: "Ja bih radije da mi u Sarajevu moja raja kaže "đe si š*pak", nego u Zagrebu "kak' ste gospon Popović?"...
Legenda ❤
Rijetko ko može nositi titulu gospodin...da ne objašnjavam šta to znači....Davor je bio dobar, duševan čovjek, svakom kome je mogao je pomogao, bavio se muzikom, mnogo je pio... raja su ga voljela...
Ove od 1946 “Sarajlije” su odron
Veliki pjevac . veliki gospodin i veliki Sarajlija!
Fobar katolik!
Samo jedan zivot imam ......
Sarajevska legendo neka ti je laka zemlja....nikad ovi papci nas prave ljude nece skontati ...vuj ...tuj
Istorija BiH koju je ispisao Davorin je nesto pozitivno za ovu drzavu sto treba njegovati i cuvati.
Radicevu ulicu preimenovati u Davorina Popovića. Za Sarajevo Stjepan Radic ne znaci nista, a Pimpek znaci puno. Ono sto ima ulicu u Aerodromskom je veca sramota nego da je nema nikako.
@ManifestDestiny pa zasluzio je u bivsoj drzavi i tad je to i ko imalo smisla, pogotovo kad uzmes kakvi su sve u tom vremenu nagradjeni ulicom. Al' eto, bi zajednicka drzava pa je imalo smisla, a danas nema mjesta za Bodu Kovacevica, Zaima Muzaferije, Ahmeta Hromadzica, Sibe Krvavca, Izeta Sarajlica, Branka Copica, Darija Dzamonju, Čička i mnoge, mnoge druge koji su ostavili neizbrisiv trag za grad i Bosnu i Hercegovinu.
Jes', jes' treba saffu i stavu vjerovat' i izvorima "nisam ja njega vidio, al' reko mi neko"... Istrazivanje strasno...