Muzika
7

Sikter i Paranoid Android u prepunom amfiteatru Doma mladih

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Na sedmom koncertu u okviru Muzičke scene Kaktus, koji je održan sinoć u amfiteatru Doma mladih, nastupio je poznati sarajevski bend Sikter, uz podršku sastava Paranoid Android.

"My music", "Don't you miss me", "Ego trip" bili su samo neki od hitova kojima je Sikter obradovao svoje vjerne fanove.

Sikter je sarajevski bend koji je nastao 1990. godine, a poznat je po čestom mijenjanju muzičkih žanrova, i kombinaciji soula, funka, rock'n'rolla... Bili su prvi bh. bend koji je 1994. i 1995. godine bio prisutan na muzičkom kanalu MTV. Svirali su na legendarnom koncertu irske grupe U2 1997. godine na stadionu Koševo u Sarajevu. Objavili su četiri albuma: Now, Always Never (2000), Queen of the Disco (2002), My Music (2005) i Ego Trip (2009).

Paranoid Android je pop rock bend koji nastao u Sarajevu 2011. godine. Muzički stil ovog benda objedinjava raznovrsnost muzičkih pravaca kroz autentičan pop rock zvuk. Iza njih je album Pop Live, a nakon izmjene u postavi benda u novembru 2012, nastavljaju sa radom na drugom albumu.

Podsjećanja radi, projekat Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači.

Nakon bendova Sikter i Paranoid Android, u maju će uslijediti nastupi benda Killing Jazz Hard Core Baby i DJ ekipe Kontra DJs.

Sponzori projekta Muzička scena Kaktus su Sarajevsko pivo, Coca-Cola i Jaegermeister, a medijski partneri su Antena Sarajevo, Klix.ba i Sarajevo Navigator.