S muzikom na Mars
6

Sia predstavila spot nove pjesme, sarađivala je s NASA-om

N. O.
Australska pjevačica i kantautorica Sia sarađivala je s NASA-om na spotu za njenu pjesmu "Floating Through Space" u cilju promocije jedinstvene misije kontrolisanog leta helikoptera na Marsu.

NASA je na Twitteru najavila ovu saradnju napisavši: "Oglasite alarm za epsku saradnju! Udružili smo se s muzičkom ikonom Sijom kako bismo proslavili predstojeći prvi let helikoptera Ingenuity Mars".

"The Ingenuity Mars" helikopter ključna je komponenta NASA-ine misije "Perseverance", a u okviru koje je rover sletio na planetu Mars 18. februara ove godine.

NASA je objavila da planira testirati helikopter Ingenuity, koji će koristiti za prvi pokušaj kontrolisanog leta na drugoj planeti, najkasnije 11. aprila.

Novi spot pjesmu kombinuje sa snimcima NASA-inih istraživača koji grade i testiraju helikopter Ingenuity, kao i snimcima rada na drugim aspektima misije "Perseverance".

Pjesma "Floating Through Space" pojavljuje se i u kontroverznom filmu pjevačice "Music", objavljenom u januaru, a koji je naišao na kritike zbog načina prikazivanja autizma.