Poruka podrške
211

Sejo Sexon na dočeku Nove godine: Da ne misli Palestina da nismo uz njih jer se radujemo

N. O.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Frontmen Zabranjenog pušenja Sejo Sexon sinoć je na javnom dočeku Nove godine u Sarajevu imao posebnu poruku podrške za Palestinu.
Pozivajući na mir, Sejo je na bini ispred Vječne vatre poručio kako bi "kada bi svijet imao više ovakvih mjesta, bilo bi i manje Palestina".

"Zato vas molim da svi upalimo mobitel, upaljač, svijeću, šta god imamo - za Palestinu. Da ne misli Palestina na da nismo uz njih jer se radujemo. Radujemo se za njih, radošću se borimo protiv ovakvog crnog svijeta - pjesmama, filmovima. S tim smo se borili i onda i sada", kazao je.

Zabranjeno pušenje sinoć je bilo jedan od četiri benda na javnom dočeku u Sarajevu, a upravo su oni uveli Sarajlije u Novu 2024. godinu.

"Pos'o, kuća, birtija" je pjesma kojom je bend započeo svoj nastup, a nastavili su uz hit "Il' si bos, il' si hadžija", "Karabaja", "Možeš imat' moje tijelo" itd.

Pjesma "Zenica Blues" je bila posljednja pjesma koju je Zabranjeno pušenje otpjevalo u 2023. godini, a Sarajlije su zajedno sa Sejom uglas pjevale ovu pjesmu.

Svoj nastup nastavilo je Zabranjeno pušenje te je uslijedila pjesma "Sarajevo ljubavi moja", a nakon čega su uslijedile poruke podrške za Palestinu.