U Novom Sadu
32

Sarajevski bend Činčila nastupao u alternativnom centru Šapat, prvi bh. bend kojeg su ugostili

L. R.
Alternativni bend Činčila
Alternativni bend Činčila
Sarajevski bend Činčila nedavno je gostovao u alternativnom centru Šapat, gdje su članovi benda predstavili svoj rad i izveli neke od svojih najpoznatijih pjesama.

Kako navodi frontmen benda Vanja Solaković ovaj alternativni centar iz Novog Sada nudi priliku "nevidlljivim" autorima, razbija monotoniju i šalje jasnu poruku.

"Hvala vam što dajete prostora bendovima koji su kvalitetni, a nisu dio ustaljenog regionalnog menadžment lobija koji vrti pretežno trideset istih imena na skoro svim značajnijim festivalima i medijima", poručio je Solaković.

"Činčila je prvi bend iz BiH koji smo ugostili i nadamo se, da neće biti i posljednji. Radimo na umrežavanju sa bendovima iz cijelog regiona i očekujemo uskoro i prve bendove iz Sjeverne Makedonije kao i bendove iz manjih sredina naše zemlje", poručili su iz ovo muzičkog centra.

Ovaj sarajevski bend skreće pažnju na sebe jasnim porukama koje šalju kroz svoje tekstove i čvrstim stavovima. Također, bitno je spomenuti i to da Činčila igra važnu ulogu u jačanju alternativne scene u Bosni i Hercegovini, ali i u regionu.