Alternativna scena
25

Bendovi Činčila i Vizelj nastupaju 21. oktobra nastupaju u Sarajevu

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Sarajevski alternativni bend Činčila i beogradski alternativni bend Vizelj u subotu, 21. oktobra nastupat će u AG Clubu u Sarajevu s početkom u 21 sat.

Bend Vizelj je jedan od predstavnika novog beogradskog alternativnog zvuka, a i jedni su od osnivača "Hali Gali" kolektiva, koji uporno radi na promociji alternativne muzike na Balkanu.

Vizelj po prvi put dolazi u Sarajevo da predstavi svoj autorski rad i jedinstvenu energiju, tako da je ovo savršena prilika da sarajevska publika uživa u nečemu novom.

Beogradski bend Vizelj
Beogradski bend Vizelj

Bend Činčila je poznat po svome radu koji predstavlja spoj vizualne umjetnosti, performansa i unikatnog zvuka. Za one koji još nisu imali priliku da dožive konecert benda Činčila, koji je veoma energičan i interesantnan, preporučujemo da ovaj put prisustvuju, njihovom kako vole da kažu "Činčila ritualu".

"Ovaj koncert je posvećen novoj generaciji koja kreira alternativnu muziku na Balkanu. Cilj nam je spajanje i razbijanje barijera. Smatramo da je veoma važno da sarađujemo sa kvalitetnim mladim autorima iz susjednih država, da što više radimo zajedničke koncerte, da oni dolaze kod nas u Sarajevo i da mi idemo kod njih", poručio je frontmen benda Činčila Vanja Solaković.

"Na taj način će naši mladi muzičari ostvarivati veoma važnu podršku u vidu mogućnosti da svoj rad predstave i izvan svoje države. Izuzetno je važno intenzivno raditi na spajanju i širenju alternativne kulture na Balkanu", dodao je Solaković.

Sarajevski bend Činčila
Sarajevski bend Činčila

Ovaj događaj je još jedna aktivnost nove booking agencije "Madom", kojoj je cilj da promoviše i razvija alternativnu kulturu u gradu Sarajevu, a iza sebe već ima uspješnu premijeru u junu.

Oktobar mjesec je u njihovom znaku, obzirom da pored ove, za taj mjesec, imaju još dva najavljena događaja.