29. januara
0

Sarajevska promocija albuma "The Hardest Thing"

Sarajevo-x.com
Promocija CD-a Toše Proeskog "The Hardest Thing" i svečano premijerno prikazivanje istoimenog filma u Sarajevu održat će se u četvrtak 29. januara 2009. godine u Obala Art Centru s početkom u 20 sati.

Dugo očekivani album na engleskom jeziku tragično preminulog makedonskog pjevača konačno će sljedeće sedmice ugledati svjetlo dana. Album koji je najavila naslovna pjesma "The Hardest Thing" trebao je biti Tošin ulaz na svjetsko tržište.

Prodaja ovog albuma počela je na rođendan pjevača, u nedjelju, 25. januara. Producent albuma je poznati Andy Wright, s kojim je Toše prije dvije godine u Londonu i na Jamajci stvarao album i plan za koji tada niko nije znao. Wright je album morao dovršiti bez njega.

Album "The Hardest Thing" sadrži 10 pjesama na engleskom jeziku, a promocija će se održati najprije u Skoplju, 25. januara, zatim u Beogradu, 26. januara, u zagrebačkom Branimir centru 27. januara i u Sarajevu 29. januara 2009. godine.

U sklopu promocije albuma bit će prikazan i dokumentarni film u trajanju od 84 minute koji je sniman od ljeta 2006. do aprila 2007. godine. Naziv dokumentarnog filma je "The Hardest Thing – Korak do svjetske slave."