Baščaršijske noći
412

Sarajevo: U nedjelju obustava saobraćaja u pojedinim ulicama zbog koncerta Hanke Paldum

I. S.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Obavještava se javnost da će u nedjelju, 30. 07. 2023. od 19 sati do ponedjeljka, 31. 07. do 00:30 sati biti potpuno obustavljen saobraćaj u dijelovima ulica Avdage Šahinagića, Obala Isa-bega Ishakovića i Šeher-Ćehajina čikma.

Saobraćaj će potpuno biti obustavljen u ulici:

  • Obala Isa-bega Ishakovića na dijelu od raskrsnice sa mostom Tabaci do raskrsnice sa ulicom Šeher-Ćehajina čikma

  • Šeher-Ćehajina čikma na dijelu od raskrsnice sa ulicom Obala Isa-bega Ishakovića do raskrsnice sa ulicom Avdage Šahinagića

  • Avdage Šahinagića na dijelu od raskrsnice sa ulicom Franjevačka do raskrsnice sa ulicom Šeher-Ćehajina čikma.

Razlog privremene obustave saobraćaja je održavanje koncerta na Trgu Prve brigade policije na kojem nastupa Hanka Paldum s Orkestrom Muzičke produkcije BHRT-a.

Koncert se dešava u organizaciji Bosanskog kulturnog centra KS u okviru festivala Baščaršijske noći, a pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo i Grada Sarajeva i u partnerstvu sa Turističkom zajednicom KS.

Regulaciju toka saobraćaja, na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne prvace, vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja sigurnosnih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim saobraćanja.