Koncert u BKC-u
0

Rundek Cargo Trio ponovo gostuje u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Darko Rundek, Isabel i Dušan Vranić zakazali su novi susret sa Sarajlijama za petak, 20. aprila 2012., sa početkom u 21h, a ovaj put su za mjesto susreta sa publikom odabrali intimnu atmosferu Bosanskog kulturnog centra.

"Ruke", "Ay Carmela", "Apokalipso", "Šal od svile", "U borbi sa silama", "Sanjala si da si sretna" samo su neki od naslova iz bogate riznice Rundekovih pjesama koje ćete moći uživo poslušati u BKC-u, a sam koncert će biti podijeljen na dva dijela.

Prvi dio će u cjelosti biti posvećen posljednjem albumu Plavi avion, dok će drugi dio biti presjek najboljih pjesama iz razdoblja "Haustora", solo karijere i Cargo orkestra.

Nakon brojnih inkarnacija i projekata, Darko Rundek i dalje uspješno nastupa u formi trija pa ćemo opet moći uživati u jedinstvenom zvuku i vatrenim solima Isabel na violini te nevjerojatnoj sposobnosti našeg Sarajlije Duce (Dušan Vranić) da, često istovremeno, vlada klavirom, harmonikom, udaraljkama i elektronikom dok mu se glas izvija i zvoni. Njihova glazbena istraživanja sjedinila su se na albumu "Plavi avion" gdje su inspirirani različitošću i potragom za novim formama stvorili muzičko remek djelo od 12 pjesama. Njihovo putovanje se nastavlja; ne propustite biti dio te zanimljive i jedinstvene priče.

Muzička postava u BKC-u: Isabel - električna violina, Darko Rundek - gitare, ukulele, loopovi, glas i Dušan Vranić - klavir, udaraljke, harmonika, sampleovi, neobični instrumenti i glas.

Prodaja ulaznica počinje u četvrtak, 22. marta po cijeni od 14,90 i 19,90 KM.

Prodajna mjesta su blagajna BKC-a, Branilaca Sarajeva svaki dan od 9 do 17 sati i plato Skenderije, Skenderija bb, od pon do pet od 9 do 16 sati i subotom od 10 do 15 sati.