Spot "Man Down" najgledaniji
0

VIDEO / Rihanna: Svi koji mrzite moju novu pjesmu, hvala vam!

Sarajevo-x.com
Rihanna (Foto: PA)
Rihanna (Foto: PA)
Nakon burnih reakcija roditeljskih udruženja koje su pratile pojavljivanje spota za novu Rihanninu pjesmu "Man Down", popularna američka pjevačica zahvalila je svima koji su je kritikovali jer je time, kako kaže, njena pjesma još bolje promovisana i postigla je veliki uspjeh.

Zvijezda s Barbadosa na svom profilu na mikrobloging servisu Twitter objavila je da je video za "Man Down" pogledalo više od 17 miliona ljudi, otkako se pojavio prošlog mjeseca.

Sporni dio spota je onaj u kojem Rihanna upuca svog navodnog silovatelja, što su udruženja roditelja nazvala "hladnokrvnim, proračunatim ubistvom", te pozvale TV mreže da ne prikazuju video za dobrobit djece koja će ga vidjeti.

"Umjesto da žrtvama poruči da trebaju potražiti pomoć, Rihanna je objavila video u kojem se sveti neprihvaljivim ubistvom s predumišljajem", kazao je glasnogovornik američkog Roditeljskog televizijskog vijeća (PTC).

Rihanna je na to odgovorila: "'Man Down' je najgledaniji video na YouTubeu ove sedmice! Posebno hvala PTC-u, ljubitelji i mrzitelji RiRi, svi vi ste doprinijeli ovom uspjehu i ja sam vam zaista zahvalna!"

Prethodno je poručila da je spot njeno "umjetničko djelo s porukom", te da je ona pjevačica, a ne roditelj i da je trebaju pustiti na miru da radi svoj posao.