Muzika
0

Ricky Martin na Tajlandu nakon tsunamija

NINA
Popularni pjevač Ricky Martin, rodom iz Portorika, sreo se jučer u Bangkoku s tajlandskim premijerom Taxinom Shinavatrom, s kojim je razgovarao o sudbini djece ostale bez roditelja nakon naleta tsunamija na jugu zemlje, izjavio je vladin predstavnik za štampu.

Pjevač je također razgovarao s ministrom vanjskih poslova Surakiartom Satirateiom, kojem je prenio svoju zabrinutost zbog nesreće koja je pogodila Tajland.

Martin (32) je izjavio da će preko svoje fondacije priložiti pomoć za tajlandsku siročad. Popularni pjevač postao je glasnogovornik borbe protiv eksploatacije djece u svijetu, a nedavno je proglašen za ambasadora UNICEF-a.

Nakon posjete tajlandskom Crvenom križu/krstu, Martin će u četvrtak obići otok Pkuket koji je najviše stradao u naletu tsunamija, dok će u petak posjetiti jedno sirotište na sjevernom dijelu otoka.

Kako je prenijela agencija AFP, u Bangkoku se nalazi i britanski pjevač Sting koji će večeras održati koncert koji je bio zakazan mnogo prije tragičnog događaja. On će kao pomoć žrtvama tsunamija priložiti 20.000 dolara.