Na vrhuncu popularnosti
22

VIDEO / Reper Psy održao besplatan koncert za 80.000 ljudi u Seulu

Klix.ba
Spektakl u Seulu
Spektakl u Seulu
Južnokorejski reper Psy, uz čiju se pjesmu "Gangnam Style" posljednjih dana pleše diljem svijeta, održao je u Seulu besplatan koncert pred 80.000 ljudi.

Spot za pjesmu "Gangnam Style" oborio je sve rekorde kao snimak sa najviše lajkova na YouTubeu, a groznica se nastavila u Seulu, gdje je reper zabavljao 80.000 ljudi, dok je zbog njegovog koncerta bio blokiran glavni grad Južne Koreje. Njegov nastup se prenosio uživo putem YouTubea za publiku širom svijeta, prenosi AFP.

Pjesma "Gangnam Style" je postala apsolutni hit na svim društvenim mrežama, a na internetu se mogu vidjeti brojne verzije i parodije na ovu numeru, koje dolaze sa svih meridijana.

Gangnam je naziv elitne četvrti u Seulu u kojoj žive bogataši i gdje se nalazi niz luksuznih butika, barova i restorana koje posjećuju bogataši i poznate ličnosti, a pjesma je kritika takvog načina života. Psy (34), čije je pravo ime Park Jae-Sang, duže od jedne decenije je na korejskoj muzičkoj sceni. Nastup u Seulu došao je na vrhuncu njegove popularnosti.

Psy