Amir Kazić Leo
0

'Recesija je zaobišla moju kreativnost'

Sarajevo-x.com
Bosanskohercegovački pjevač sa hrvatskom adresom Amir Kazić Leo pohvalio se ga je uspjeh sa posljednjim albumom „Krevet od ruža“ koji je premašio zlatni tiraž, potakao da još više radi, ne mareći za finansijsku krizu.

Kako ističe, recesija nije utjecala na njegovu kreativnost i stvaralački zanos, a s druge strana smatra da bi trenutna ekonomska situacija mogla napokon profilirati estradu te odstraniti ljude koji ne pripadaju tu.

"Zaista sam sretan što radim posao koji volim. Naša estrada je poznata po tome što je bila puna pjevačkih uljeza jer su svi sebi dali za pravo da se late mikrofona. Mislim da je recesija, u jednu ruku i dobro došla jer će sada na muzičkoj sceni ostati ljudi koji zaista to zavrijeđuju, a ne i oni koji su tu da bi se bolje udali, našli zgodniju djevojku... Oni će se, nadam se, posvetiti drugim poslovima, a oni koji posjeduju kvalitete će nastaviti da pjevaju“, smatra Leo.

U mediji se posljednji dana spominje i njegova saradnja sa Dolores Lambašom, hrvatskom glumicom i jettsetericom. Pjesmu za Dolores je napisao kada je prvi put čuo kako pjeva i oduševio se.

„Mi smo privatno jako dobri prijatelji, smatram da zna pjevati, a uz to je muzički obrazovana. Još nismo snimili pjesmu, ali svakako imamo u planu nešto zajednički uraditi“, ističe on.

Leo priprema novi album za koji već ima napisanih 17 pjesama koje će se snimati u studiju producenta Mahira Sarihodžića. Kako je uspjeh zadnjeg albuma premašio njegova očekivanja, najavljuje neće mijenjati koncepciju te da će i novi CD pružiti fanovima upravo ono što su do njega navikli.