Muzika
444

Reakcije nakon ispadanja BiH s Eurosonga: Istina je da su pale suze razočarenja

Piše: A. B.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Bosanskohercegovački predstavnici na Eurosongu sinoć se nisu uspjeli plasirati u finale evropskog muzičkog takmičenja. Sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, javnost i naši predstavnici su razočarani kako je Evropa glasala.

Nakon završetka glasanja i činjenice da se naša ekipa u četveročlanom sastavu (Dalal Midhat-Talakić, Fuad Backović Deen, Jasmina Fazlić Jala i Ana Rucner) nije plasirala u finale, na društvenim mrežama krenula je salva komentara.

Većina smatra da su naši predstavnici mogli ostvariti i bolji nastup, te da je nedostatak energije i scenskog nastupa doprinio ovakvom konačnom ishodu. Ovo je prvi put otkako BiH učestvuje u Eurosongu da se nije plasirala u finale.

Dalal se nakon završetka glasanja na Facebooku oglasila s porukom: "Hvala vam za ljubav. Ponosni na koncept, na temu, na pjesmu. Ponosni na nastup i na našu Bosnu i Hercegovinu. Volim vas".

S obzirom na to da su se negativni komentari nastavili nizati, Dalal je javnosti prenijela poruku Poljakinje Ewe: "Apsolutno se ne slažem s izborom Evrope! Oduvijek sam voljela sve pjesme s Balkana koje su otpjevane na Eurosongu. Zato ne mogu prihvatiti ovakvu odluku. Ali Eurosong ipak nije sve, stoga samo nastavite jer ste odlični. Vaša pjesma i poruka koju ste prenijeli će ostati zauvijek s nama. Nemojte se slomiti, jerste večeras bili najbolji za mnoge ljude. Hvala vam za vaš nastup! Bilo je predivno i magično. Europa je previše nezrela da bi to razumjela".

Također, Ana Rucner, hrvatska violončelistica koja je nastupala za BiH, pohvalila je nastup hrvatske predstavnice Nine Kraljić i posebno čestitala BiH.

"Hvala vam svima, čestitke mojoj Hrvatskoj. Ponosna sam da smo napokon u finalu. A posebne čestitke i mojoj BiH, hvala vam, volim vas!", napisala je Rucner na Facebooku.

Fuad Backović Deen još uvijek se nije oglasio povodom sinoćnjeg nastupa, a reper Jala na svom Facebook profilu je kratko napisao "Tuga"...

Lejla Babović, šefica delegacije Eurosonga nakon sinoćnjeg nastupa za BHRT je izjavila kazala kako je naša ekipa razočarana ishodom glasanja.

"Naši predstavnici su dali sve od sebe, pjevali su perfektno, a i scenski nastup je bio bez greške... Istina je da su nakon glasanja pale suze razočarenja baš kao što su pale suze radosnice kada su prvi put ušli u zelenu sobu", kazala je Babović.

Podsjećamo, svoje mjesto u finalu sinoć su izborili predstavnici Azerbejdžana, Rusije, Holandije, Mađarske, Hrvatske, Austrije, Armenije, Češke, Kipra i Malte.