Muzika
67

Rasprodani bosanski koncerti na Jazz Festu

FENA
Rasprodane su ulaznice za dvostruki koncert koji će biti održan na 20. Jazz Festu Sarajevo 2016., 5. novembra u Gradskoj vijećnici duet Tijane Vignjević i Belme Alić te duet Miroslava Tadića i Merime Ključo.

Iz direkcije Jazz Festa je saopćeno da su vrlo zadovoljni što su upravo dva bosanska koncerta prva rasprodana na 20. jubilarnom izdanju festivala. Riječ je o koncertima umjetnika koji su rođeni u Bosni i Hercegovini: Miroslav Tadić u Tuzli, Merima Ključo u Livnu, Belma Alić u Zenici, a Tijana Vignjević u Sarajevu.

"Iskreno se nadamo da ćemo do otvaranja box officea, 24. oktobra, rasprodati još nekoliko koncerata", kaže Đana Karavdić iz direkcije Jazz Festa.

Tijana Vignjević i Belma Alić prvi put će na Jazz Festu predstaviti zajednički projekt koji povezuje sevdalinku i klasičnu muziku, dok će Miroslav Tadić i Merima Ključo izvesti repertoar sa svog aktuelnog albuma Aritmia objavljenog ove godine.

Za dva spomenuta koncerta u prodaji je bila takozvana double bill ulaznica, odnosno jedna ulaznica koja vrijedi za oba koncerta.

Jazz Fest ove godine za sve koncerte (osim za solo koncerte u Vijećnici) nudi ulaznice koje omogućavaju publici da sluša dva ili više koncerata za cijenu jedne ulaznice.

Ulaznice za sve ostale programe Jazz Festa mogu se kupiti ili rezervirati na www.jazzfest.ba.