Kultna grupa
5

Psihomodo Pop 20. novembra nastupa u Studiju 2 Muzičke produkcije BHRT-a

Klix.ba
Kultna hrvatska rock grupa Psihomodo Pop nastupit će u utorak, 20. novembra, s početkom u 20 sati u Studiju 2 Muzičke produkcije BHRT-a.

Psihomodo Pop na prostorima bivše Jugoslavije djeluje od 1983. godine. Predvođeni frontmanom grupe Gobcem donijeli su na tadašnju scenu jedan, do tada na tim prostorima, neviđen izražaj i formu rock'n'rolla. Beskompromisnom svirkom, žestokim zvukom, scenskim nastupom i danas prave odlične svirke za sve generacije.

Grupa Psihomodo Pop izdala je 15 albuma, a ove godine slavi 35 godina postojanja i 30 godina od objave prvijenca, albuma "Godina zmaja". Hrvatski Stonesi, usporedba je koja ih prati od samih početaka, a njihov stvaralački rad svih ovih godina to i potvrđuje.

Na koncertu u zgradi BHRT-a na repertoaru će se naći klasici “Frida”, “Sexy magazin”, “Ja volim samo sebe” i drugi neprevaziđeni hitovi, kojima ovaj bend razveseljava dugogodišnje fanove, ali privlači i mlađe generacije.

Iz Muzičke produkcije najavljuju odličnu zabavu koju će prenositi i BH Radio 1, dok će BHT1 koncert snimiti i naknadno emitovati. Ulaz na koncert je slobodan uz obaveznu najavu na mail [email protected] ili pozivom na brojeve 033 408 025 i 033 408 024.