Smeće ne ostavljajte na planini
0

Prvomajska svirka nasred Igmana

Sarajevo-x.com
U 10 sati ujutro 1. maja na livadi na Igmanu počet će svirka uživo DJ Baba Sutre, dok će u 12 svirati Blavorsi pa opet DJ-evi. Predstavnici sarajevske klupske scene zabavljat će sve koji odluče Praznik rada dočekati na Igmanu, a organizatori njihovog nastupa upozoravaju da se smeće ne smije ostavljati na planini.

Ekipa iz Planinarskog doma Boris Smoje na Igmanu odlučila je pokloniti članovima i simpatizerima nešto fino, drugačije i jako zabavno, a uz to i besplatno.

Ideja je da se i na ovaj način popularizira odlazak na planinu i koriste sve blagodeti koje priroda može ponuditi. Igman je nadomak Sarajeva, komunikacijski je uvezan, a istovremeno i prava divljina, nudi čist zrak, zelenilo i pozitivnu atmosferu.

Pored uobičajene ponude dobre hrane, pića i spavanja, u Planinarskom domu Boris Smoje novo u ponudi je i rent-a-bike.

Druženje u domu počinje već u četvrtak i petak i trajat će sve do utorka. U subotu je uvodni dernek u samom domu, a u nedelju centralni događaj ispred doma. Ostalim danima je regionalna liga, takmičenje u neozbiljnosti i pozitivi, objavili su organizatori, koji se još nadaju i lijepom vremenu.

Insistiraju da svi posjetioci sa sobom ponesu i vreće za smeće te da ih nakon zabave bace u kontejnere u gradu.