Svirka uživo
99

"Profesorski" rock bend Still Crazy u sarajevskom klubu KUK

Klix.ba
Still Crazy (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Still Crazy (Foto: Arhiv/Klix.ba)
"Profesorski" rock bend Still Crazy u subotu 24. februara 2018. godine održat će u kultnom sarajevskom klubu KUK live koncert "Back to the 60's & 70's".

Studentski klub KUK na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, kultno i omiljeno mjesto mnogih Sarajlija osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, ponovno je otvorio svoja vrata za sve one koji žele nezaboravan provod i vrhunsku klupsku atmosferu, uz autentične čuvare pop-rock kulture. Planirano je održavanje različitih koncerata, predstava, tribina i promocija u narednom razdoblju u klubu KUK, s ciljem stvaranja pozitivne gradske atmosfere i akademskog miljea. Programski sadržaji bit će temeljeni na spoju mladosti i iskustva, odnosno kulturnih potreba starijih i mlađih generacija.

U subotu 24. februara, s početkom u 21 sat, u klubu KUK će nastupiti poznati "profesorski" rock bend Still Crazy. Tri doktora nauka i jedan doktor za rock 'n' roll vratit će vas u šezdesete i sedamdesete godine, izvodeći hitove širokog žanrovskog spektra.

Still Crazy je rock sastav, aktivan na sarajevskoj klupskoj sceni od 2006., koji liberalno i autoritativno izvodi covere širokog žanrovskog spektra, od glam rocka, southern rocka, bluesa i klasičnog soula do post-punka i ex-yu psihodelije. Dobili su ime po britanskoj komediji o ostarjelim rockerima (ul. Stephen Rea, Timothy Spall, Bill Nighy...). Prvi nastupi su uslijedili u prvoj polovici 2007., a čest gost na nastupima grupe je i sarajevski likovni umjetnik, blueser i satiričar Damir Nikšić. Still Crazy često u publici ima studente. Still Crazy danas se svrstavaju među autentične i vjerne čuvare plamena klasičnog rocka na šarenoj i živoj sarajevskoj klupskoj sceni.

Članovi grupe: Asim Mujkić – bass gitara, vokal Haris Cerić – ritam gitara Mirza Duran – bubnjevi Sasa Leskovac – solo gitara, vokal