Muzika
1

PREMIJERA / Deenova nova pjesma koja će obilježiti ovo ljeto

Klix.ba
Fuad Backović Deen ekskluzivno na portalu Klix.ba predstavlja svoj novi spot i singl "Rane manje bole" te svojim fanovima nudi besplatan download pjesme u mp3 formatu.

Nakon velikog uspjeha koji je postigla pjesma "Voli me hitno", kako u našoj zemlji, tako i širom regije, Deen predstavlja novu pjesmu koja će zasigurno obilježiti ovo ljeto.

Još jednom su na djelu pokazani originalnost, talent i jedinstvenost ovog bh. umjetnika. Pjesma "Rane manje bole" je djelo odabranog profesionalnog tima Studija Tempo na čelu sa Almirom Ajanovićem. Za cjelokupni aranžman su se pobrinuli Damir Bečić i Borislav Domazet, dok iza spota stoji produkcija Gotiva i Muris Beglerbegović u saradnji sa Solid State Productionom.

Prateće vokale je snimio i aranžirao talentovani Sarajlija Đorđe Jovančić i njegova dobra prijateljica Suzana iz Beograda, koja je široj javnosti poznata kao prateći vokal Marije Šerifović na Eurosongu 2007. godine. Odlična, profesionalna i uvježbana ekipa predstavlja vam pjesmu koja je već na prvo slušanje veoma "zarazna". To je priča o iskrenoj ljubavi donesena uz pravu emociju i prave ljetne note.

Fuad Backović Deen je za naš portal izjavio kako je veoma uzbuđen i da se još uvijek utisci sa snimanja videospota nisu slegli.

"Osjećam se veoma sretno i ponosno jer još jednom svojoj publici nudim pjesmu u kojoj se svako može pronaći. Pjesma je u mom stilu, energična i brza, dok melodija prati priču u kojoj se svi na svojstven način pronalazimo. Ljubav je ipak naša vječna inspiracija", kazao je.

Spot je rađen na više lokacija. Sniman je tri dana u Sarajevu, a onda je cjelokupna ekipa nastavila put kroz prelijepe krajolike Hercegovine. Za potrebe snimanja pojedinih scena svratila je i do jadranskog primorja, odnosno do Splita, otoka Brač i Hvar.

"Na snimanju je vladala odlična atmosfera.Vjerujem da će publika to uspjeti vidjeti prilikom gledanja videospota. Osim mene, u videu se pojavljuju Merima Ramadanović, Mersiha Manjo i Hamza Ocuz, fenomenalna ekipa koja je sve vrijeme održavala pozitivnu energiju na nivou. Tu je bila i sestra svjetski poznate pjevačice Beyonce, Solange Knowels, koja se sa oduševljenjem pridružila našoj veseloj ekipi", otkriva Deen.

Deen neće pauzirati u radu, već nastavlja snimanje pjesme “Rane manje bole” na engleskom jeziku, a promocija ove verzije i spota bit će u augustu. Tekst je radila harizmatična i talentovana Maja Nurkić, koja je autorica pjesama "Carry on" i "Na na na ouh". Do tada u ovom toplom ljetu uživajte u novom hitu našeg nekadašnjeg predstavnika na Eurosongu.

Preuzmite pjesmu