Muzika
0

Praznična atmosfera u Coloseumu uz Nenu Belana

Sarajevo-x.com
U subotu, 24.12.2011. godine, od 22:00 sata, u prazničnoj atmosferi Coloseum Cluba koncert će održati uvijek dragi sarajevski gost Neno Belan.
Splitski kantautor, pjevač pop-rock i zabavne muzike mediteranskog štiha je nekadašnji frontman popularnog sastava Đavoli s kojima je u kratkom roku postigao veliki uspjeh na području bivše Jugoslavije. Tvorac je bezvremenskih i danas rado slušanih hitova "Pričaj mi o ljubavi", "Stojin na kantunu", "Bambina", "Dani ljubavi"...

Kao solo pjevač uz pratnju riječkog benda Fiumensi redovno održava koncerte na čitavom Balkanu. Njihov posljednji zajednički album "Rijeka snova" im je donio prestižnu nagradu Porin za najbolji pop album 2008. godine. Belan je, u svakom slučaju, rado viđen muzičar koji obećava odličnu svirku i rasplesanu večer gdje god da nastupa.

Za nekoliko sedmica se na tržištu očekuje kompilacija šansona "Oceani ljubavi", koje su Fiumensi i Belan izvodili posljednjih godina na festivalu Dalmatinske šansone u Šibeniku. Na kompilaciji će se naći i pjesma "Zar više nema nas", nastala u duetskoj saradnji sa Massimom Savićem koji je u Coloseum Clubu nastupio prošlog vikenda, a koja je postala veliki hit na ovim prostorima.

Koncert Nene Belana kao uvod u proslavu najluđe noći sljedećeg vikenda garantuje izvrsnu zabavu, stoga – vidimo se u Coloseum Clubu u subotu.