Muzika
235

Poslušajte Adelinu "Hello" u izvedbi Šejle Grgić

Piše: L. Č.
Šejla Grgić, umjetničkog imena Sheyla, studentica je završne godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu na Odsjeku za muzičku teoriju i pedagogiju. Ova djevojka gaji ljubav prema pjevanju, a danas vam predstavljamo njen cover pjesme "Hello" britanske pop pjevačice Adele.

Šejla Grgić rođena je u njemačkom gradu Biedenkopfu 1994. godine, a sa četiri godine se sa porodicom vratila u rodni Sanski Most.

U razgovoru za Klix.ba kaže kako je veoma rano spoznala da ima talent za pjevanje i počela se baviti muzikom, a prvi kontakt s klavirom je imala sa sedam godina. Nakon toga je pobijedila na takmičenju "Djeca pjevaju hitove" i "Zlatni glas Sanskog Mosta".

Njen cover Adeleine pjesme "Hello" poslušajte u nastavku:

Srednju muzičku školu Sheyla je završila u Bihaću i u toku školovanja je imala nekoliko nastupa kao vokalistica "Muzičke omladine Bihaća" pod vodstvom profesora Adnana Busuladžića.

Nakon što je upisala Muzičku akademiju u Sarajevu, bila je učesnica Ansambla Muzičke akademije "Etnoakademik", gdje je dobila priliku da iskaže svoju ljubav prema sevdalinci koja predstavlja jedinstven narodni muzički izraz u Bosni i Hercegovini.

Sheyla je i aktivna članica sarajevskog hora Pontanima koji na koncertima i nastupima izvodi duhovne kompozicije svih religijskih zajednica današnje BiH.

U januaru 2014. godine upoznala je Romana Kuduzovića, studenta grafičkog dizajna sa Likovne akademije u Sarajevu, za kojeg kaže kako je imao značajnu ulogu u afirmaciji njenog stava prema muzici i umjetnosti, te su počeli timski raditi na raznim projektima. Pokrenuli su "Vox Meduza Studio" i nakon toga Vox Meduza Bend čiji članovi dolaze iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine.

"Funk Sevdah Projekat je prvi projekat u okviru Vox Meduze gdje ulažemo veliku energiju u to da sevdalinku uradimo u funk stilu na bosanskom i engleskom jeziku. To radimo u namjeri da približimo sevdalinku mlađoj publici, a prevođenjem na engleski jezik želimo približiti sevdalinku teritorijama izvan BiH i Balkana", kaže Sheyla za Klix.ba.

Trenutno u pripremi imaju 12 sevdalinki, a premijera prve sa videospotom će biti do kraja 2015. godine. Kad završe studijsko snimanje svih 12 sevdalinki, planiraju i promociju projekta.

U slobodno vrijeme ova djevojka radi covere popularnih pjesama, te ih, kako kaže, pokušava predstaviti na što kvalitetniji način, a ovog vikenda objavljuje novi cover na svom oficijelnom YouTube kanalu.

"Trenutno mi je cilj diplomirati na Muzičkoj akademiji, završiti svoju prvu autorsku pjesmu, 'Funk Sevdah Projekat' i, nadam se, u skorijoj budućnosti predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu", kaže Sheyla za Klix.ba.