Uskoro TV premijera
0

Pokojni Heath Ledger režirao muzički spot

Sarajevo-x.com
Spot za pjesmu grupe Modest Mouse kojeg je režirao tragično preminuli holivudski glumac Heath Ledger uskoro će biti predstavljen javnosti.

Glumac je prije smrti režirao spot za "King Rat", bonus pjesmu na albumu "We Were Dead Before the Ship Even Sank" rock benda Modest Mouse. Do saradnje sa grupom došlo je kada se mladi glumac preko zajedničkog prijatelja iz Australije upoznao frontmena grupe Isaaca Brocka.

"Ja i još nekoliko članova iz benda boravili smo na brodu sa Ledgerom i njegovom porodicom. Ideja o režiranju spota pojavila se tokom razgovora, a poslije toga mi je poslao mail u kojem je rekao da bi rado to uradio", ispričao je Brock.

Iako nije poznat tačan datum izlaska videa, fanovima je rečeno da TV premijeru spota mogu očekivati u skorijoj budućnosti. U sporu se nalaze animacije Terryja Gilliama, reditelja koji režirao posljednji Ledgerov film, 'The Imaginarium Of Doctor Parnassus'.

Ledger koji je posthumno nagrađan najvećim filmskim priznanjem Oskar za ulogu u filmu 'Vitez tame', uradio je još jedan spot koji je biti izdat krajem ove godine. Radi se o spotu za obradu pjesme Davida Bowieja "Quicksand", koju izvodi pjevačica Grace Woodrofe.