Pripreme za prvi album
0

Pogledajte spot Blavorsa za pjesmu "Razuma rub"

Piše: A. Karadža
Jedan od najpopularnijih sarajevskih klupskih bendova, Blavorsi, nakon velikog uspjeha sa singlom "Razuma rub" odlučili su ekranizovati pjesmu, a spot imate priliku pogledati na našem portalu.

Pjesma "Razuma rub" premijerno je promovisana na osiječkoj gitarijadi "Osijek zove", gdje je osvojila odlično drugo mjesto.

Nastup Blavorsa i nagrada u Osijeku bendu su otvorili vrata popularnosti u susjednoj Hrvatskoj, ali i našoj zemlji.

Single se našao i na kompilaciji Croatia Recordsa "Osijek zove", pjesma je snimljena u studiju "Amadeus".

Muziku i tekst za pjesmu "Razuma rub" napisao je Ahmet Vranjkovina, koji je poklonio Blavorsima nekoliko sati nakon polaska u Austriju, gdje danas živi.

Aranžman za pjesmu su uradili Mirza Golo i Dženan Selmanagić, a pjesma je snimljena u studiju za četiri sata, bez obrade i editovanja.

Blavorsi postoje od 2001. godine, a kratko nakon prvih svirki postali su prepoznatljivi po svojim izvedbama poznatih pjesama domaćih i stranih autora zbog čega su postali omiljeni sarajevski klupski bend.

Godinama su svojim sviranjem postigli oblikovan i jedinstven zvuk grupe, pa danas sviraju akustične instrumente, a posljednjih godinu dana intenzivno rade na pripremanju prvog studijskog, autorskog albuma.