Samo na portalu Klix.ba
230

VIDEO / Pogledajte premijeru spota "Samir-time" Zabranjenog pušenja

Klix.ba
Portal Klix.ba svojim čitateljima i fanovima benda Zabranjeno pušenje premijerno donosi novi spot legendarnog sarajevskog benda za pjesmu "Samir-time".

Prošle sedmice je grupa Zabranjeno pušenje na Makarskoj rivijeri snimala spot za pjesmu "Samir-time", šesti singl s albuma "Muzej revolucije". Spot je većim dijelom sniman u Makarskoj, a nekoliko kadrova je snimljeno i u mjestu Podaca te u Malakološkom muzeju u Baškoj Vodi.

Glavna ženska uloga u spotu pripala je možda najpoznatijoj Miss Hrvatske Fani Čapaliji, koja je tu titulu osvojila 1993. godine i nakon toga na izboru za Miss svijeta ušla među pet najljepših djevojaka te osvojila simpatije cijelog gledateljstva svojom legendarnom izjavom "It's ok". U glavnoj muškoj ulozi pojavljuje se Haris Burina, proslavljeni bh. glumac, poznat po ulogama u brojnim filmovima i TV serijama te jedini glumac na svijetu koji je dva puta osvojio glavnu nagradu na najvećem svjetskom festivalu pozorišta, Edinburgh Fringe Festivalu. Spot je režirao frontmen grupe Zabranjeno pušenje Sejo Sexon. Haris Burina glumi Samira, pomalo izgubljenog bosanskog gastarbajtera, koji u jeku turističke sezone dolazi u Makarsku i tu se susreće s raznim ljudima, nalazi u raznim situacijama, zaljubljuje se, upada u probleme...

Autori pjesme "Samir-time" su Mario Vestić, Sejo Sexon i Toni Lović. Producenti i aranžeri pjesme su Toni Lović i Sejo Sexon, a pjesmu je masterirao John Davis (Metropolis Mastering London).