Muzika
18

Počela prodaja ulaznica za koncert ansambla Halka na Ilidži

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Iako su od objavljivanja prvog albuma ansambla Halka prošle tek tri sedmice, a od njihove promocije u sarajevskom ateljeu Figure desetak dana, članovi ansambla: Božo Vrećo, Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović već se pripremaju za svoju prvu bosanskohercegovačku turneju.

Album koji je producirao Edin Zubčević za produkciju Gramofon bit će promoviran na deset koncerata koji će tokom ljeta i jeseni biti održani u deset gradova u Bosni i Hercegovini. Prvi nastup zakazan je za 10. august na Ljetnoj pozornici Ilidža, mjestu koje ima simboličnu važnost za historiju sevdaha, nakon čega će tokom augusta uslijediti koncerti u Tuzli (23. augusta), Bijeljini (24. augusta) i Brčkom, potom Prijedoru, Bihaću, Goraždu, Mostaru, Zenici...

“Na koncertima ćemo izvoditi repertoar kojeg će činiti pjesme objavljene na albumu. Riječ je o narodnim pjesmama i pjesmama čiji su autori neki od velikana sevdaha poput Joze Penave, Radeta Jovanovića, Zekerijaha Đezića i drugih”, kaže pjevač Halke Božo Vrećo i dodaje kako će na nastupima biti izvođene i pjesme koje se ne nalaze na njihovom albumu.

Organizator turneje, Gramofon iz Sarajeva, najavljuje popularne i pristupačne cijene ulaznica. Cijena ulaznice za koncert na Ljetnoj pozornici Ilidža iznosit će 5 KM, a prodaja ulaznica počinje danas (ponedjeljak, 29. jula). Ulaznice se mogu kupiti u CD shopu Magaza te kod uličnih prodavača ispred tržnice Markale i na platou Skenderija.