"Hvala vam za sve"
15

Pjesma objavljena jučer već ima više od pet miliona pregleda: Posljednji singl kultnog benda

I. S.
Pjesma koja je jučer premijerno predstavljena publici je već prikupila pet miliona na YouTube. Ovo je posljednji singl kultnog benda.

Naime, riječ je o pjesmi "Now and Then" legendarnog benda The Beatles. U njoj se pojavljuje i novi miks njihove prve pjesme "Love Me Do" iz davne 1962. godine.

"Now and Then" je napisao John Lennon 1977. Ona je trebala postati dio retrospektivnog projekta "The Beatles Anthology 1995 - 1996". No, ona je gotovo tri decenije čekala na objavu.

Finalnu verziju je završio Paul McCartney, a Lennonov glas je uzet iz demo verzije koristeći tehnologiju restauracije uz pomoć vještačke inteligencije.

Prije nekoliko sati je predstavljen i spot. On sadrži dosad neviđene videe Beatlesa, a neke od njih je snimio bubnjar Pete Best. Sudeći prema dosadašnjim reakcijama publike, "Now and Then" je apsolutni hit.

"Prikladna posveta kraju jedne spektakularne ere. Hvala od svih onih ljudi koji su imali privilegiju da uživaju u vašoj muzici. Dali ste svijetu nešto veoma posebno", "Naježila sam se gledajući ovaj spot. Nisam znala da li da se smijem ili da plačem. Ovo je legendarno. Beatlesi, hvala vam za sve", neki su od komentara.