Muzika
0

Pjesma Hladnog piva "Vjeruj u mene" dobija svoju video priču

Klix.ba
Momci iz Hladnog piva već nekoliko mjeseci drže svoje fanove u neizvjesnosti kada će se pojaviti novi, dugo iščekivani album. Odgovor je – uskoro!

Nove pjesme su napisane i u fazi su poliranja, pa se novo izdanje, pod nazivom "Dani zatvorenih vrata", očekuje sredinom aprila. Zanimljivo je da će ovaj album biti prvi koji će bend izdati za sopstvenu etiketu – Gajba records.

Kako bi prekratili čekanje, Hladno pivo nas je nedavno obradovalo novim singlom "Vjeruj u mene", koji je sada dobio i svoju video priču i spot premijerno možete da pogledate na MTV kanalu u ponedjeljak u 20 sati.

Video spot za ovu pjesmu je neka vrsta kratkog dokumentarac koji prati nastajanje jedne pjesme i jednog albuma i vjerno prikazuje atmosferu unutar benda; bez glumaca, statista, šminkera i stilista. Ovo je prvi spot Hladnog piva "iz kućne radinosti" i može biti osvježenje uprkos "radničkoj" atmosferi i sivilu.

Za finalni rezultat dokumentarnog videospota zaslužni su, osim HP-a, Marko Dimić Jimmy koji je snimao, Vojan Koceić koji je montirao kadrove.

"Pesma 'Vjeruj u mene“ predstavljena je javnosti prije dvije nedjelje i vrlo brzo je svojim optismistično-pesimističnim duhom osvojila radijske etar i publiku. Uz ranije predstavljene pesme 'Na ovim prostorima' i 'Messi', 'Vjeruj u mene' nalazit će se na albumu 'Dani zatvorenih vrata' koji očekujemo u drugoj polovini aprila. To će biti prvi album koje Hladno pivo izdaje za svoj izdavačku kuću Gajba records. 'Vjeruj u mene' je pjesma o pozitivnom pristupu, kojom obično započinjemo svaku probu, jer liječi umor i malodušnost, a osvježava bubne opne. Ovaj je singl ujedno i najava novog albuma koji ćemo sredinom aprila izdati sami za sebe. Tako ćemo imati izdavača s kojim ćemo biti uvijek na istoj, uvijek pozitivnoj talasnoj dužini", poručuju iz benda.

Dok ne stigne novi album, uživajte u pjesmi i spotu za 'Vjeruj u mene'.