Muzika
0

Party u The Bar-u

Extenzion/ Sarajevo-x.com
The Bar u saradnji sa E Music Magazinom organizuje event pod nazivom "Blow My Mind“ koji će se desiti 12. augusta 2006. godine sa početkom u 23:00. Na eventu će nastupati Dj Jasmina i Extenzion / E Music magazin. Ovaj dvojac će uraditi malu "Audio Therapy“ za vase uši, izmamiti vasu pažnju i natjerati vas na ples.
Jasmina Memeledžija, DJ Jasmina, u februaru 2000. godine prvi put staje za mix-pult pod "nadzorom" DJ Djohe (ORG/Sa). Iste godine u oktobru počinje raditi kao Resident DJ u novootvorenom klubu Yoda u Travniku. Tim postaje prvi ženski DJ u BiH, tj. Prva Djana. Kao takva zanimljiva je mnogim domaćim i stranim medijima, te se o njoj snimaju razne reportaže i dokumentarni filmovi za ARD, ARTE, WDR, ZDF i RTL.

U početku je experimentisala sa Deep, Disco, Funky, Jazz i Pop muzikom mada je več tada privrženija drugim elektronskim pravcima. Jasmina počinje kombinovati House sa Techno i Electro zvukovima, a iz te kombinacije nastaje, za nju prepoznatljiv, Electro-Tech-House stil.

Ponekad je to prljavi, jaki, duboki, oštri zvuk ili funky, house miksan sa klasičnim stvarima. Sa takvim zvukom dorbo došla je i preko granica Balkana, tako je ove godine u junu uspješno zarvršila trosedmičnu turneju u Njemačkoj, gdje je rame uz rame nastupala sa braćom Teichmann i primala pohvale raznovrsne i iskusne publike.

Mike Vamp i Abe Duque, s kojima je nastupala u poznatom berlinskom clubu Arena, su bili oduševljeni njenim nastupom, što je dovoljan razlog da se već planira sljedeča turneja. «Odličan je osjećaj dobiti priznanje za svoj rad od dj-eva i producenata koje i sama poštujem ali najviše me raduje kada publika uživa u onome što im pružim», kaže Jasmina Mameledzija, naša prva Djana.

Line Up:

Dj Jasmina
Extenzion / E Music Magazin