Muzika
0

Ozzy i Kelly se rastaju sa Sonyem

Klix.ba
Ozzy i Kelly Osbourne su odlučili okončati ugovor sa njegovom dugogodišnjom diskografskom kućom Epic Records, ogrankom Sony Musica.

Sharon Osbourne, koja uređuje završetak poslovnih odnosa, je jučer izjavila da se Ozzy u prijateljskim odnosima rastaje sa Sony Musicom, diskografskom kućom koja je njegove albume izdavala 23 godine. "Iza nas su 23 uspješne godine, međutim, ponekad je potrebno tražiti svježu krv radi svježih ideja, a to je filozofija koju svaka diskografska kuća razumije, a posebno Sony." Skladno tome, i Kelly Osbourne neće više raditi sa Sonyem, što je užim krugovima bilo poznato otkad je Tommy Mottola dao otkaz na mjesto šefa Sonya u januaru 2003. godine. Mottola je bio onaj koji je Kelly ponudio ugovor 2002. godine. Međutim, zli jezici govore da je glavni razlog razlaza loša prodaja Kellyinog albuma, koji je prodan u manje od 150 hiljada primjeraka, kako pokazuju brojke SoundScana.

Iz Sonya nisu došli nikakvi komentari, a također nije poznato ni ko će biti svježa krv, tj. nova diskografska kuća koju će izabrati Osbournesi, mada se govori da će Osbournesi preći u novu diskografsku kuću koju osniva Tommy Mottola. Epic Records je od 1980. godine izdao 15 albuma Ozzya Osbournea, od prvog koji je nosio naziv Blizzard of Ozz do zadnje komplilacije The Essential Ozzy Osbourne izdate početkom ove godine. Tu su također i različite live snimke sa Ozzfesta, Reunion od Black Sabbatha iz 1998. godine i The Osbournes Family Album koji je pratio početak reality showa na MTV-u. Kellyin debi album Shut Up je Epic izdao prošle godine.

Međutim, neće se sva porodica rastati od Epica. Jack, koji je trenutno na rehabilitaciji protiv droga i alkohola, ostat će u radnom odnosu sa Epicom kao lovac na talente, kako kaže Lisa Vega, glasnogovornica Osbournesa.

Dok Sharon završava poslove sa Sonyem, Ozzy se priprema za turneju. On i njegov band (u kojem također svira i bivši basist Metallice Jason Newsted) sljedećeg mjeseca počinju turneju po Kanadi, koja će biti uvod u glavni nastup na Ozzfestu koji počinje u junu. U San Antoinu će se Ozzyu pridružiti Korn, Marilyn Manson i Disturbed. Kelly u međuvremenu ide na evropsku turneju gdje će nastupati kao predgrupa Robbieu Williamsu.

Ozzy, Sharon, Jack i Kelly će od 10. juna početi snimati treću – i moguće posljednju – sezonu reality showa The Osbournes.