Zbog pandemije
98

Ovogodišnji 9. Sarajevo Beer Festival odgođen za 2021.

L. K.
Zbog opasnosti od širenja koronavirusa i u skladu s preporukama nadležnih 9. Sarajevo Beer Festival, koji je bio planiran za početak juna, ove godine neće biti održan.

"Želimo vam zahvaliti na strpljenju i podršci dok ste čekali da istražimo svaku opciju u ovom periodu koji je težak za sve nas. Nakon što smo pregledali posljednje preporuke koje se odnose na održavanja velikih i masovnih događaja, u najboljem interesu za naše posjetitelje i zaposlenike, odlučili smo otkazati ovogodišnji Sarajevo Beer Festival", objasnili su organizatori.

Rizik po zdravlje ljudi je jednostavno prevelik kako bi se 9. Sarajevo Beer Festival mogao održati. Organizatori naglašavaju kako su svjesni da živjeti s koronom znači živjeti pažljivo.

"Odgovornim ponašanjem i uz poštovanje preporuka u cilju sprečavanja širenja koronavirusa vjerujemo do ljeta 2021. neće biti upitno održavanje masovnih događaja. Stoga ćemo sve naše resurse i energiju usmjeriti na pripremu Sarajevo Beer Festivala koji planiramo za juni 2021. godine", zaključili su.