Bogat program
419

Otvaranja zimske sezone - Šankanje Vlašić od 15. do 17.decembra

D. J.
Foto:: Press
Iz turističke agencije Sol Azur - Buena Vista nam stiže najava događaja koji će razveseliti ljubitelje zime i dobre zabave – sada već tradicionalno ŠANKANJE koje će se ove godine po 12. put održati na planini Vlašić od 15. do 17. decembra 2023. godine.

Vlašić, svima poznat kao biser planinskog kraja, bit će opet domaćin spektakularnog događaja koji spaja vrhunske izvođače i bogat zabavni program, sve unutar čarobnih zidova Sol Azur Arene.

Vlašić, sa svojim netaknutim snježnim padinama, postat će magično mjesto gdje će se tokom prve večeri, 15. decembra, održati nezaboravan koncert legendarnog Halida Bešlića za kojeg će vrhunski uvod napraviti Boris Režak i Antonija Čerkez.

Drugu noć Šankanja, 16. decembra, očekuje nas drugačija vrsta čarolije uz koncert kraljice narodne muzike - Lepe Brene, a prethodno će atmosferu do usijanja dovesti jedan od naših najboljih pjevača koji prave najbolju zabavu na svojim koncertima, Neno Murić.

Muzika u izvedbi ovakve postave regionalnih zvijezda će ispunjavati Sol Azur Arenu stvarajući posebnu atmosferu koja će zagrijati srca svih posjetilaca.

Osim vrhunske muzike, ŠANKANJE će u toku dnevnih aktivnosti u subotu 16. decembra, ponuditi i bogat zabavni program za sve uzraste. Posebno će biti istaknuta podjela poklon paketića za najmlađe, kao i predstave i "Igre bez granica" koje će dodatno oplemeniti atmosferu na ovom zimskom festivalu.

Ova nezaboravna manifestacija ne bi bila moguća bez velikodušne podrške naših sponzora od kojih izdvajamo grupaciju Stanić Bat, Oaza, AC Blok, Red Bull, Almy, Sky Cola, BH Pošta, Asa Osiguranje, Plantaže, Orman, Strong Auto, Aba, Planjax, AE Sigurnost, Rudnik Gračanica i mnoge druge. Naravno sve ovo se realizuje i uz naše medijske sponzore Klix.ba, RSG, Face TV koji nas prate već dugi niz godina.

Direktor turističke agencije Sol Azur, Omar Ibrahimagić, takođe izražava duboku zahvalnost MUP-u SBK, kao i opštinskim i kantonalnim vlastima te VLADI SBK/KSB, Ministarstvu PRIVREDE i Ministarstvu OBRAZOVANJA, uz Federalno Ministarstvo okoliša i turizma kao i Turističkoj zajednici SBK i Travnika.

Njihova podrška omogućava da ŠANKANJE ostane vrhunski festival za sve goste već punih 12 godina.

Kada je riječ o ulaznicama za koncerte, treba dodati i da je većina ulaznica u Sol Azur Areni rasprodana te da je ostao još posljednji kontingent od 100 ulaznica. Preostale ulaznice se mogu kupiti preko portala kupikartu.ba, te u poslovnicama agencije Sol Azur u Sarajevu, Zenici i Živinice.

Zato, dragi ljubitelji zime i dobre zabave, označite datume 15. i 16. decembar u vašem kalendaru, jer već dvanaestu godinu za redom, iz turističke agencije Sol Azur - Buena Vista nam stiže poziv – ZIMA POČINJE KAD MI KAŽEMO... čekamo Vas u Sol Azur Areni na Vlašiću!