Muzika
0

Oliver Dragojević dobitnik najviše "Porina"

FENA
Doajen hrvatske muzičke scene Oliver Dragojević je na ovogodišnjoj tradicionalnoj 13. dodjeli prestižne hrvatske muzičke nagrade "Porin", u Osijeku, dobitnik četiri muzička priznanja.

Slijede Elvis Stanić, Tamara Obrovac po tri "Porina" te riječki rok alternativci "Let3" sa dva.

Oliver Dragojević je slavio u kategoriji najboljeg albuma, a taj njegov album "Vridilo je" nagrađen je i "Porinima" za najbolji aranžman i najbolju produkciju. Tamara Obrovac slavila je pak "Porina" za najbolji album etnoglazbe, najbolju žensku vokalnu izvedbu i za duet s Tedijem Spalatom.

Jedan od glavnih favorita, riječki rokeri "Let3", od ukupno sedam nominacija slavili su u dvije kategorije - za najbolji rock-album i najbolji spot. A za svoja dva "Porina" publiku su Riječani počastili eksplozivnim završnim nastupom - svi prerušeni u Seve Nacionale.

Treću godinu zaredom u kategoriji najbolje muške vokalne izvedbe slavio je neponovljivi Massimo, a Tony Cetinski je dobitnik za najbolji album pop i zabavne glazbe.

"Porina" za životno djelo dobili su Gabi Novak i trojica mušketira, Ljubo Stipišić Delmata, Tomislav Neralić i posthumno nedavno umrli Drago Britvić.