Iz tehničkih razloga
180

Odgođen koncert Neleta Karajlića i Stefana Milenkovića u Zagrebu

N. C.
Odgođen koncert Neleta Karajlića i Stefana Milenkovića u Zagrebu iz tehničkih razloga.

Karajlić i Milenković trebali su u Hala parku u Zagrebu održati koncert Rock El Classico te je koncert pomjeren za 20. januar naredne godine.

Na koncertu u Zagrebu Karajlić i Milenković trebali su izvoditi pjesme Zabranjenog pušenja, što im je odnedavno zabranjeno. Naime, oni su trebali publici predstaviti novi koncept spajanja rock muzike s klasičnim djelima.

Podsjećamo, Zabranjeno pušenje tužilo je Neleta Karajlića, Stefana Milenkovića i Radioteleviziju Srbije te su Neletu zabranili izvedbu pjesama čiji je autor Sejo Sexon.

Prethodno je Sejo Sekson zabranio je svaki vid korištenja i otkazao pravo na javno izvođenje svih muzičkih autorskih djela čiji je vlasnik na koncertima i medijskim nastupima izvođača Stefana Milenkovića i Nenada Jankovića.

Naime, bez ikakvog usmenog ili pismenog odobrenja Nenad Janković alias Nele Karajlić je u više navrata koristio brand i autorska djela Zabranjenog pušenja, da bi ta djela nezakonito ustupao u poslovnim transakcijama, pri tome potpisujući ugovore u kojima se lažno predstavljao kao potpuni vlasnik autorskih ifonogramskih prava te u kojima je drugim fizičkim i pravnim licima ustupao intelektualno vlasništvo koje mu zakonski ne pripada.