Bh. rep grupa MouseMiles
1

VIDEO / Od ormara do ekskluzivnog partnerstva sa Warner Music Group

Piše: E. Mehić
Vedad Paparazzi Mešanović
Vedad Paparazzi Mešanović
Hip-hop grupa MouseMiles je jučer u Beogradu potpisala ugovor sa muzičkom kućom Mascom Records/Tin Drum Music, dugogodišnjim ekskluzivnim partnerom jedne od najvećih diskografskih kompanija na svijetu Warner Music Group.

MouseMiles je grupa osnovana 2011. godine u Sarajevu i oni su prva rep grupa iz Bosne i Hercegovine koja snima i nastupa na engleskom jeziku. Članovi benda su Vedad Paparazzi Mešanović iz Sarajeva i Jasmin BIGGA Alić iz Zenice. Za svoj rad od pojedinih svjetskih izvođača dobili su pozitivne kritike, čija se imena vežu za izdavačke etikete kao što je Universal Music. Njihovi radovi su prepoznatljivi po korištenju kvalitetnog i rijetkog word-playa.

BIGGA i Paparazzi do sada su zajedno nastupali u nekoliko gradova u BiH, sarađivali sa Ambasadom SAD-a u Sarajevu, te među mnogim projektima snimili i pjesmu "Let's play“ koja je snimljena kao kandidat za soundtrack listu poznate videoigre "NBA 2K13“, čiju je produkciju radio poznati američki reper Jay-Z.

"Ovo je za nas veliki uspjeh jer je ovo trenutak koji označava pravi početak naše karijere. Prije tačno dvije godine smo svoje prve pjesme snimali kod našeg prijatelja u ormaru na opremi najniže kvalitete, a evo uz mnogo truda i vjere već danas pravimo naš prvi major korak“, kazali su iz MouseMilesa, te dodali:

"Mascom je već neko vrijeme pratio naš rad i već smo par mjeseci u kontaktu sa njima, te smo jučer, 22. marta potpisali ugovor o izdavanju novih djela pod njihovom etiketom. Čast nam je što ćemo biti dio muzičke kuće koja je također često izdavač Bassivity Musica, te za koju se u različitim kontekstima vežu neka od imena kao što su Željko Josimović, V.I.P. i Bajaga, a preko ekskluzivnog partnerstva Mascom-a sa Warner Music Groupom imena kao što su Bruno Mars, T.I., Wiz Khalifa, Linkin Park, Red Hot Chili Peppers, Chris Brown, Timbaland, B.o.B i mnogi drugi.“

Iz MouseMilesa se zahvaljuju svima koji su pratili njihov rad i podržavali ih u njihovim ambicijama. Posebne zahvale uputili su Američkoj ambasadi u Sarajevu, te A&R-u Mascom Recordsa čiji rad jako cijene. Imaju velike ambicije.

"Trenutno planiramo predstojeće korake u karijeri i ono što vam možemo obećati jeste da ćemo biti bolji nego ikada. Na našim budućim projektima ćemo probati da ugostimo neka od najvećih imena iz svjetske muzičke industrije, kako bismo naš rad učinili što zanimljivijim i kako bi našu zemlju u svijetu predstavili na najbolji mogući način“, izjavili su iz MouseMilesa za Klix.ba.