Muzika
0

"Obojeni program" u Sa Clubu

Sarajevo-x.com
Iako je već nekoliko puta najavljivano kako će kultni novosadski bend "Obojeni program" održati koncert u Sarajevu, te promovirati novi album "Da li je to čovek ili je mašina", fanovi jednog od najboljih bendova s područja bivše Jugoslavije tek će u petak, 17. marta u SA klubu, moći gledati svoj omiljeni bend.

Obojeni Program nastao je krajem osamdesetih godina, a već sa svojim prvim albumom "Najvažnije je biti zdrav" donijeli su potpuno novi zvuk na područje alternativne scene u Jugoslaviji. Karizmatični frontmen Branislav Babić Kebra pjesnik je nesvakidašnjeg izraza, a svirka “Obojenog” poseban je doživljaj.

U 20 godina, koliko postoji, “Obojeni program” snimio je sedam albuma, pored pomenutih "Najvažnije je biti zdrav" i posljednjeg "Da li je to čovek ili je mašina", bend je snimio "Ovaj zid stoji krivo", koncertni "Prijatelju kočnice ti ne rade baš sve", "Verujem ti jer smo isti", "Ili 5 minuta ispred tebe", "Sva sreća general voli decu" i "Ako nisam dobra šta onda", a spotove novosadskog benda rado su emitirali i na MTV -u.

Kebra, Dragan, Tamara, Mirko, Miloš i Raša čine današnju postavu “Obojenog programa”. Koliko je upečatljiv koncertni nastup “Obojenog” najbolje govori to što većinu pjesama na albumima bend snima svirajući uživo.

  • Napokon dolazimo u Sarajevo, iako je od izlaska albuma prošlo već skoro 9 mjeseci. Naša publika u Sarajevu zna šta može očekivati od “Obojenog programa”, tako da je dovoljno samo da se vidimo u petak - rekao nam je Branislav Babić Kebra, autor svih pjesama “Obojenog”, te pjesnik i pisac koji je objavio četiri knjige.

Posljednji album “Da li je to čovek ili je mašina" bend je snimio u Holandiji, a promovisali su ga prošlog ljeta na festivalu “Exit” u Novom Sadu. Prije dolaska u Sarajevo band je svirao u Njemačkoj, Holandiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Pjesma “Obojenog programa” "Let's go" s posljednjeg albuma prvoplasirana je na top listi “Cross radija”, ispred Ramba Amadeusa, Letu Štuka, Vela Havle.

Cross radio čini mreža radio stanica s područja bivše Jugoslavije, a na listi najboljih 25 pjesama iz prošle godine “Obojeni program” je na prvom mjestu.