Muzika
37

Novosađani Mojo riders sviraju za Zeničane u Rock Caffeu

Piše: E. M.
Mojo riders
Mojo riders
Novosadski bend Mojo riders će u subotu 23. aprila gostovati u zeničkom Rock klubu gdje će izvesti obrade hitova svjetski poznatih bendova.

Bend Mojo riders nastao je početkom 2014. godine u Novom Sadu, a četvorka koju sačinjavaju gitarista Nemanja Stanković, pjevač Vladimir Filipendin, klavijaturista Predrag Nemarović i bubnjar Marko Sumanović, prošle godine odradio je niz svirki širom Balkana. Nastupali su u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini gdje su izvodili obrade svjetski poznate obrade starog popa, rocka, bluesa i domaćeg rocka.

"Pored obrada bend je odlučio da napravi i 'Tribute to Doors' bend u istom sastavu koji će obožavateljima The Doors benda pružiti pravo uživanje. Na ljeto prošle godine imali smo izmjene pa su iz benda otišli klavijaturista i bubnjar, a njih su zamijenili Vladislav Zijan i Aleksandar Trajlov. U Rocku u Zenici smo svirali krajem 2015. godine, a ovaj put ćemo ponovo za sve posjetitelje prirediti nezaboravan provod", izjavio je Stanković za Klix.ba.

Pored Tribute to Doors, na svirci će biti izvedeni i drugi hitovi sa domaće i strane rock scene zbog čega gosti pozivaju sve Zeničane da dođu i uživaju u obradama.