Talentovana djeca Basicsa
107

Novogodišnji dječiji show na BHT-u posvećen kralju cirkusa P. T. Barnumu

Piše: M. N.
Muzički atelje u BiH i Muzičko-obrazovni sistem Basics škola i ove godine su pripremili novo izdanje novogodišnjeg showa za cijelu porodicu koji je urađen u saradnji s BHRT-om.

Ove godine show se sastoji od 10 hit pjesama između kojih će biti odigrano nekoliko scena iz trenutno najpopularnijeg mjuzikla "The Greatest Showman" koji slavi rođenje showbusinessa i osjećaja sreće, a govori o kralju cirkusa i najvećem zabavljaču P. T. Barnumu. Sve će biti izvedeno na engleskom jeziku.

Istoimeni film je postigao nevjerovatan uspjeh na box officeima širom svijeta, a ni muzika nije izostala. Soundtrack album se u Velikoj Britaniji zadržao 11 sedmica na vrhu top liste, dok je singl "This is me" osvojio Zlatni Globus za najbolju originalnu pjesmu, kao i nominaciju za Oscara.

"Ovaj put, za četvrtu sezonu, naš novogodišnji show snimilo je 100 učenika koje ćete vidjeti u programu BHT1 31.12. u 17:30 sati, a nas 30 odraslih ljudi iza kamere, nastavnici/nastavnice i osoblje Basics škole, članovi MAUBIH produkcije i uredništvo zabavno-muzičkog programa BHT1 na čelu s Dejanom Kukrićem dali smo sve od sebe da naša djeca zablistaju kao nikada do sada. Obećavamo najveći show kakav znaju prirediti samo najiskrenija i najtalentovanija bića - djeca", rekao je Đorđe Jovančić, direktor Basics škole.

Songovi su kombinacija brodvejske muzike i komercijalnih pop zvukova. Najplemenitija umjetnost je ona kojom činite druge sretnima, što je govorio i Barnum, a vodeći se time odlučili smo donijeti sreću i radost u domove svih Bosanaca i Hercegovaca uz hit songove s albuma "Najveći Showman".

"Kao i kroz sve naše dosadašnje projekte, tako ćemo i kroz ovaj show prenijeti poruku jedinstva i života bez predsrasuda, obojenog univerzalnom ljubavlju i srećom", kazali su iz Basics škole.

Studio će biti prerušen u cirkus, gdje je i smještena radnja mjuzikla, a sve songove izvode isključivo učenici Basics škole.

Talentovana dječica do sada su oduševljavala bh. publiku u nekoliko mjuzikla, a među njima su i svjetski "Kralj Lav" i "Frozen".