Muzika
0

Novi Nightdepartment party, 25. marta

Sarajevo-x.com
Novi Nightdepartment party održaće se u sarajevskom klubu so.ba 25. marta u 23:00.

DJ braća Andi i Hannes Teichmann, dolaze iz njemačkog grada Regensburga. Jos u ranoj mladosti upoznaju se sa muzikom preko svog oca, jazz saksofoniste Ullricha Teichmanna. Već sa 12, odnosno 9 godina, osnovali su prvi bend nazvan "Totalschaden" ("Otpisano").

Kao tinejdžeri postali su vodeći na regionalnoj muzičkoj sceni, a kasnije i osnivači benda "Beige GT" koji postaje međunarodno poznat nakon izdavanja debi albuma "Jukebox heroes".

[SLIKA]1[/SLIKA]

Kao muzički producenti, osnovali su izdavačku kuću "Festplatten", te također objavljivali za svjetski poznate izdavače poput "Kompakt"-a (Cologne) ili "L´age d´or" (Hamburg).

Vrlo brzo postaju izuzetno traženi Dj-evi, te odlaze na turneje u cijeloj Njemačkoj i ostatku Evrope. Godine 2001. započinju saradnju sa Leopoldom Hutrom, kompozitorom i sviračem citre.

Za njihov dugogodišnji rad i doprinos razvoju kulture mladih, 2002 braći Teichmann dodjeljena je nagrada za kulturu, što ih je učinilo najmlađim dobitnicima pomenute nagrade u istoriji Regensburga. Iste godine, zajedno sa drugim muzičarima i izvođačima osnivaju umjetničko udruđenje "Graz e.V", koje danas predstavlja ne samo inspirativno mjesto za rad, nego i prostor u kome se održavaju redovne izložbe, simpozijumi, koncerti, i druga kulturna dešavanja.

Braća Teichmann trenutno žive i rade u Berlinu. Ovo je njihovo četvrto gostovanje u Sarajevu. Nightdepartment i so.ba ce ih ugostiti u subotu 25.03.06. UZIVAJTE!

so.ba, AG Fakultet, Patriotske lige 30 Cijena ulaznice je 5 km

[email protected], www.soba.ba [email protected], www.organizacija.ba/nightdept

Vise informacija na:

http://www.fest-platten.de http://www.escorteaze.com/artists/teichmann/index.html

so.ba - Never lose sight of what makes you happy!