Festivalska groznica
250

Noćni provod u Sarajevu: Večeras će se na Skenderiji istovremeno održavati četiri muzička događaja

L. R.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Glavni grad Bosne i Hercegovine i ovog augusta nudi niz događaja, a jedna od najužarenijih gradskih jezgra - Skenderija bit će mjesto okupljanja više različitih muzičkih događaja.
Tako će se tokom osam festivalskih dana u Sarajevu održati niz nastupa domaćih i regionalnih zvijezda na nekoliko lokacija, a ovo su neki od nastupa koji će se održati večeras.

Jedan od festivala koji će se održati na području Skenderije od 11. do 18. augusta je Music Zone, a tačna lokacija je parking plato ispred Ambasade Republike Grčke. Sve svirke počinju u 23 sata, a prvu večer nastupa bend Urban & 4. Događaj je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta KS i Visit Sarajevo, a ulaz je 10 KM.

Odmah pored festivala Music Zone, na Eiffelovom mostu održava se manifestacija "Kinđetov most", koji je započela 1. augusta i trajat će do 18. augusta. Za večerašnju atmosferu zaduženi su DJ Haringa i crnogorski duo Who See s početkom u 23.30 sata. Ulaz je 10KM.

Ove godine Centar Skenderija nedavno je predstavio "Festival u festivalu – After midnight parties", koji će se također održati od 11. do 18. augusta u Amfiteatru Doma mladih i u Domu mladih sa početkom od 23:30 do 05:00 sati. Za otvaranje ovog događaja u Amfiteatru Doma mladih bit će zaduženi: Ivika b2b Borgie, Ryo, Dawud i Amar Redžović. Ulaz na ovaj događaj je 10 KM.

I na kraju, na platou Skenderija održat će i Heineken Summer Lounge, gdje će se nastupi održavati pod otvorenim nebom, a za provod do ranih jutarnjih sati imat će brojni DJ-evi. Prvu večer otvaraju Stellar & Dizzy Dee, a za 17. august nastupa i svjetski poznati DJ David Morales. Iz organizacije Summer Loungea navode da na vrijeme rezervišete svoje mjesto.

Od važnijih događaja za vrijeme trajanja festivala ističe se i Garden of Dreams w/ Hot Since 82 koji zasigurno ne smijete propustiti. Britanski DJ i producent Daley Padley poznatiji pod imenom Hot Since 82 je nominovan više puta za prestižne muzičke nagrade nastupat će 13. augusta na Vilsonovom šetalištu.

Pored njega, na festivalu nastupat će i najjači dvojac na ovim prostorima After Affair, GoD rezidenti Luka Čikić i Rajot, kao i ekipa iz Matinee Sarajevo Alain i Coem. Ovom sjajnom lineupu će se pridružiti isto tako sjajni dvojac The Provincials.

Kao šlag na tortu 18. augusta ispred Vječne vatre nastupat će popularni ukrajinski elektronski dvojac Artbat, gdje se očekuje dolazak više od 20.000 posjetilaca.

Također, dobar provod se očekuje u blizini festivalskog trga, a data je i saglasnost za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulicama Branilaca Sarajeva, Zelenih beretki, Ćemaluša, Radićeva i Kulovića radi održavanja Sarajevo Film Festivala.